За да са ефективни, маските трябва да са редовни 2-3

...
За да са ефективни, маските трябва да са редовни 2-3
Коментари Харесай

Домашно приготвени маски с арганово масло за непослушна коса

За да са ефикасни, маските би трябвало да са постоянни 2-3 пъти в седмицата, до момента в който извършите 10-15 процедури

Непременно се тествайте за алергия. В трийте няколко капки масло на китката и в случай че до 2 часа не се появи зачервяване, използвайте самоуверено.

Ще активирате действието на потребните съставки, като авансово леко затоплите маслото на водна баня.

Може да се нанася както на чиста, по този начин и на мръсна коса. В взаимозависимост от казуса втривайте в корените, потапяйте в маслото връхчетата или разнасяйте по цялата дължина.

За разлика от други масла, аргановото не омазнява косата. Затова може да се втрива в чист тип. За да засилите потребните му свойства, е по-добре да го съчетаете с други артикули. Ако желаете да опростите нещата, сложете няколко капки в нормалния си еликсир.

Аргановото масло е доста уместно за суха и изтощена коса. Възстановява я доста добре след прекомерно излагане на слънце. При мазна въпреки всичко му прибавете подсушаващи съставки като белтък, алкохол или лимонен сок.

За да измиете по-лесно маслото след процедурата, на първо време втрийте в косата малко неразреден шампоан

Ако чувствате косата още мазна след измиване, я изплакнете с подкиселена вода (на чаша вода – половин чаша лимонен сок или оцет).
При несъразмерен косопад втривайте най-много в корените. Дерматолозите го предлагат и при лекуване на пърхот. Капнете няколко капки на пръстите си и добре втрийте в скалпа. Затоплете с шапка за баня, по този начин ще засилите действието. Най-добре е да изчакате най-малко 3 часа, преди да измиете косата.

Аргановото масло оказва помощ при мощно разслояване на крайчетата и при непослушна коса. Ползвайте го, когато косата е леко подсушена. Втрийте в ръцете и намачкайте косата с към този момент омазнените ръце. Оставете да работи към час и изплакнете.

При прекомерно суха и изтощена коса разнесете маслото по цялата й дължина. Първо сложете на корените и по-късно разнесете добре благодарение на гребен. Спете по този начин, като сложите лека памучна шапка и изплакнете на сутринта.

Смесените маски има бърз резултат, тъй като спомагателните съставки ускоряват действието на аргановото масло.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР