“За да разберете какво е състоянието на черния ви дроб,

...
“За да разберете какво е състоянието на черния ви дроб,
Коментари Харесай

Съветите на Петър Дънов как да разберете, че има проблем с черния дроб

“За да разберете какво е положението на черния ви дроб, гледайте какъв е цветът на лицето ви, светлината на очите и тяхната жизнеспособност. Тези неща придават хубост на лицето “, написа в “Книга за здравето ”, “Здраве и дългоденствие … ”, в която са поместени упътванията на Учителя Петър Дънов, написа zdrave.to.

Когато черният дроб действа вярно, лицето има прелестен розов цвят. Ако черният дроб е смутен, човек е зле.

“Белият и черният дроб са два трансформатора на сили, белият на умствената сила, той насочва силите на мисълта към мозъка, черният на чувствените сили, като ги насочва към симпатиковата нервна система. Чувствата не могат да се демонстрират без черен дроб.

Енергиите от сърцето минават през черния дроб, има отворен път, обаче от черния дроб към сърцето няма. Ето за какво, не би трябвало да допускате в сърцето си никакви негативни усеща и сили, които биха се отразили нездравословно върху черния дроб.

Обидата, която преживявате, се отразява на положението на черния дроб като горчиво възприятие, което не можете елементарно да превъзмогнете. Доброто или неприятното положение на черния дроб се отразява върху възприятията, също възприятията се отразяват върху здравословното положение на черния дроб. Ако той не работи добре, човек е нервозен, елементарно се сърди и гневи.

Каже ли някой, че не му се яде, че никого не може да търпи, че с никого не може да се схваща, че никому не има вяра и в Бога не има вяра, за всичко е отговорен черният дроб.

Черният дроб е дребен орган, само че играе доста значима роля. Има грамадно въздействие върху душeвността на индивида ”, е казвал Учителя.

Според него, в случай че се разстрои черният дроб, човек непрекъснато ще е нерадушен. При този случай той е съветвал да се отреже едно парче лимон и да се постави в устата. “Подръжте го по този начин малко, след това още едно парче, трето, четвърто.

Цветът на лимона и самата киселина ще подействат удобно на черния дроб, ще се смени неразположението, ще се проясни малко лицето, светът няма да ви се вижда подобен черен. Разстрои ли се черният дроб, вие разглеждате към този момент нещата не както би трябвало.

Ще държите черния дроб в изправно състояние, тогава няма да бъдете нервни, невъздържани. Има доста специалитети за лечение на черния дроб, само че аз ви споделям да мислите право и да си слагате по малко лимон в устата, давам ви най-безобидните медикаменти ”, е учел почитателите си Учителя.

Ето рецептата за болен черен дроб: болният да яде кисели лимони. Ще стартира от един лимон дневно и всеки идващ ден ще усилва с по един, втория ден – два, третия – три и така нататък, до 10 дни и 10 лимона, и след това връща обратно. Деветият ден – девет лимона, осмият – осем и така нататък

“Най-добрите хора в света са със здрав черен дроб. Най-хубавата панацея за черния дроб е да го обикнете и като съзнавате значимостта му, той ще се поправи. Обикнете ли и несъгласията, вие ще държите черния си дроб в цялостна редовност.

Черният дроб оказва помощ на храносмилането

Той отделя такива сокове, които са потребни за смилането на някои храни. Всички токсини отиват в черния дроб. “Той е доста злобен. Ако отровите не влязат в стомаха за храносмилането, те ще влязат в кръвта и тогава създават разстройство в астралното тяло. Няма да има сходство. Силите на астралното тяло няма да минават вярно.

Едно разстройство на черния дроб на физическото тяло – и паметта не може да работи вярно, тя отслабва. Раздвои се мозъкът, дойдат на ред болки, премеждия. Тогава се явява неврастенията. Косвено този орган ще повлияе на симпатиковата нервна система.
Тя е в тясна връзка със стомаха, с храносмилането. То е по отношение на дишането, което пък е обвързвано с човешката мисъл, с мозъка. Щом някой орган от системата не действа вярно, въздейства и на другите. Да кажем – пожълтели сте. Това се дължи на вашия черен дроб ”, казвал Учителя.

Всичката кръв от коремните мускули (черва, корем и т. н.), преди да влезе в сърцето, минава през черния дроб. С други думи, той прави голяма работа, като за денонощие пречиства към 600 литра кръв и отделя към 1 литър жлъчка.

Затова всяко разстройване във функционалностите и положението на черния дроб се отразява върху цялото тяло и го слага в заплаха, изключително всяко опиване с алкохол (най-големият зложелател на черния дроб), етер, хлороформ, тютюн и други Затова при сърдечните и доста други заболявания би трябвало да се вземат ограничения да се усили активността на черния дроб.

За тази цел са нужни надлежно пригодени гимнастически извършения – навеждане, кръгообразно придвижване на кръста, изправяне (б.р. разказани в раздел “Домашна гимнастика “), разтривки на черния дроб, надълбоко дишане с издишване през носа, отводни бани, парни бани, слънчеви бани и така нататък Редовното придвижване и въздушните бани усилват кръвообращението и предотвратяват кръвонатрупването навътре в тялото.

“Това локално лекуване би трябвало да се добави с природосъобразен живот и чиста от пикочна киселина храна: с повече плодове, изключително ябълки, череши и ягоди, зеленчуци и салати. При това всички студени питиета, в това число и водата, са доста нездравословни и провокират тежки рецесии. Да се избират топлите, само че не и алкохолните питиета.

При лекуването на черния дроб би трябвало да се помни, че сред него и червата има права анатомична връзка. Черният дроб е изложен на доста тежки болести. Неговото вярно действие е в тясна връзка според от стомаха, червата и назад. Няма здрав черен дроб, без здрав корем, а последният има три огромни врагове – доста топло ястие, пиянство на алкохол и развалени зъби. А всичко това, което е причина за неприятното храносмилане, се явява и затрудняващо работата на черния дроб. От неговото заболяване пораждат жълтеницата, катарът в червата, разстройството на храносмилателните органи и други ”, е казвал Петър Дънов.

Щом намирате, че светът не действа както би трябвало, вие разстройвате черния си дроб. По този метод си пакостите. В черния дроб всичко е положително, само че това, което е направило пакости на индивида, е, че той не мисли добре за черния дроб. Мислите ли добре за черния си дроб, вие ще бъдете потребни и за себе си, и за другите.

Церът на заболелия черен дроб е: не ненавижда никого! Има една спотаена ненавист, която разстройва черния дроб. Разстрои ли се черният дроб, ще пиеш топла вода единствено, ще пиеш лимони. Човек, който желае всичко да настройки, да уреди живота си, че да живее, пък до момента в който го направи, разстройва черния си дроб ”, е учил Петър Дънов.

При нарастване на черния дроб да се пие запарка от цикория. Взема се цялото растение: корен, стебло и листа. При заболявания в жлъчката и черния дроб са потребни киселите храни, изключително лимоните. Да се заобикалят тлъстите, мазните храни. И по опция да се дава отмора на черния дроб. Болният да се храни с по-лека храна.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР