За да работи оптимално нашата диета и мазнините да се

...
За да работи оптимално нашата диета и мазнините да се
Коментари Харесай

Храните с отрицателен калориен баланс - топят мазнините и килограмите

За да работи оптимално нашата диета и мазнините да се топят наедно с килограмите, е нужно, преди всичко, да бъдем в калориен недостиг. Това значи да одобряваме по-малко калории, в сравнение с горим всеки ден. Само по този начин, тялото ще посегне на насъбраните мазнини, с цел да си набави нужната сила.

Храната, която одобряваме, би трябвало да бъде качествена и пълноценна, богата на фибри, белтъчини и потребни мазнини. Така, ще бъдем заситени за по-дълго време, макар лимитираните калории, по-енергични и с повече тонус за ежедневните отговорности.

Една част от тези храни, са храните с негативен калориен баланс, т.е. доставящи 0 калории на организма. Това е по този начин, тъй като силата нужна за храносмилането и усвояването им е по-голяма от тази, която в действителност доставят с приема си.

 ggt Thinkstock

Това са богатите на фибри плодове и зеленчуци, с ниско наличие на въглехидрати, без мазнини, съдържащи висок % вода. Калориите им нормално са сред 20 и 50 за 100 гр. Въпреки тази ниска хранителна стойност, те дават възприятие на задоволеност с помощта на високото си количество фибри, доставят ни витамини и минерали, хидратират организма.

Всичко това прави наложително включването им в хранителния проект, желаеме ли да редуцираме килограмите. Ето и някои от най-предпочитаните нискокалорични храни, потвърдили успеваемостта си по време на диета.

 h Thinkstock

Грейпфрутът

Богат на фибри, витамин С, А, калий и магнезий. Консумиран преди хранене, усилва възприятието на задоволеност и подтиска апетита. Той е с невисок гликемичен показател, намалява равнищата на хормона инсулин, с което спомага за по-лесното горене на мазнините и съкращаване на килограмите. Все отново внимавайте с потреблението му в случай че приемате медикаменти. Според някои проучвания, грейпфрутът може да попречва усвояването или действието им.

 g Thinkstock

Лимони и портокали

Чаша свеж портокалов фреш за закуска - здравословен и тонизиращ старт на деня или топла вода с лимон, с цел да хидратираме организма, почистим токсините и задвижим перисталтиката на червата. Консумирани цели, цитрусите усъвършенстват храносмилането, дават чувство за задоволеност, зареждат ни с нужната за деня доза витамин С.

 ggt Thinkstock

Броколи

Отново богат на фибри артикул, апетитен, изобилен и извънредно потребен. За да си набавим максимума от потребните му хранителни субстанции е добре да го консумираме „ алангле”, за малко бланширан във вряща вода, подготвен на пара, или непосредствено недопечен. Богат на калий, желязо, фосфор, магнезий, витамините С и А.

 ggt Thinkstock

Спанак

Малко калории и благосъстояние от потребни хранителни субстанции, доста витамин С и желязо. Дали ще го консумираме недопечен, готвен или като здравословен фреш е персонален избор, само че наличието му в нашето здравословно меню ще зареди организма ни с доза „ зелена енергия”, антиоксиданти и голям брой витамини.

 ggt Thinkstock

Гъби

Нискокалорични и вкусни, богати на минерали и антиоксиданти. Въпреки че съдържат 90% вода, гъбите са сложни за храносмилане. Ако нямате проблеми със стомаха, самоуверено ги включвйте в здравословния хранителен режим. Ще се чувствате сити, а калориите, които внасят в режима ни, са минимални.

 ggt Thinkstock

Голяма част от плодовете също съдържат малко калории (ябълките, любеница, кайсии, боровинки, къпини и малини, ягоди), само че доста по-лесно можем да „ прекалим” с похапването им, за разлика от зеленчуците. Съответно калориите доста се усилват. Въпреки че ни доставят доста скъпи витамини и минерали, плодовете съдържат фруктоза, а захарта под всякаква форма може да забави постигането на задачите ни.Добавянето на повече зеленчуци в режима ни и умерено на плодове, е по-удачният избор за хранителния ни режим.

Още по тематиката:
Зимата си отива, само че целулитът не: по какъв начин да избегнем или редуцираме портокаловата кожа Искате плътно тяло? Пожелайте си мускули! Гладът ли е решението за битката с килограмите? Седиш дълготрайно на стола в офиса? Това е закононарушение към тялото ти! Как да си съставите сами добър хранителен режим и да отслабнете трайно Във форма и след 40. Мотивирани ли сте?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР