За да продадете дома си за максимална сума, е важно

...
За да продадете дома си за максимална сума, е важно
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем, за да продадем имота си за максимална сума

За да продадете дома си за оптималната сума, е значимо разбирате трендовете на локалния пазар. Най-високата оферта не постоянно ще ви завоюва най-вече пари и не постоянно значи, че ще възстановите разноските за главен ремонт.

Ето 6 неща, които би трябвало да имате поради, с цел да продадете къщата си за най-вече пари, съветва Businessnovinite.bg.

1. Разберете вашия локален пазар

Когато има повече жилища за продажба, в сравнение с купувачи, това нормално понижава цените, защото продавачите се конкурират за по-малко на брой купувачи. Често това се назовава " пазар на купувачите “.

От друга страна, когато има повече купувачи, в сравнение с жилища за продажба, това води до повишение на цените, защото купувачите се конкурират за по-малко жилища. Наричаме това " пазар на продавачите “. Тази наклонност е по-близка до моментното положение на имотния пазар в огромните градове в България сега.

Добър метод да прецените дали сте в пазар на купувачи или продавачи е да погледнете междинния брой дни, в които една публикация за жилище, сходно на вашето, остава в каталозите на организациите за продажба. Ако сходни парцели като вашия се продават по-бързо от междинното време за продажба на различен вид парцели във вашия регион, тогава това може да допуска мощно търсене.

Тази наклонност ще повлияят на метода, по който определяте цената на дома си и на способността ви да договаряте неща като поправки и предложение на непредвидени разноски. Доброто изследване ще ви даде визия какъв брой време ще отнеме да продадете парцела си, което може да повлияе на разноските ви. Разгледайте в детайли пазарните трендове, освен в града, само че и във вашия квартал.

2. Изберете вярното време за продажба 

Сезоните също въздействат на продажбите на жилища. Най-много купувачи нормално стартират да търсят жилище напролет. Причината е, че много от тях желаят да се реалокират през по-топлите месеци, само че и си оставят време за възможни поправки, които могат да създадат на новия си дом през лятото.

3. Задайте вярната цена 

Ако надвишите цената, рискувате да се наложи да я намалите, продажбата да отнеме повече време или да затрудните купувачите да открият вашата публикация. С течение на времето купувачите могат да станат скептични към жилищата, чиято каталожна цена непрестанно понижава, което допуска, че нещо не е наред с дома или че продавачът има нереалистични упования. Това може да ограничи силатапредимството ви при договарянията, тъй като купувачите може да възприемат наклонността като знак, че вашият дом би трябвало да бъде понижен и вие сте податлив на това.

Повечето купувачи залагат ценови диапазон  в търсачката, тъй че в случай че оцените дома си над рационалната цена, която човек би платил, вие вършиме дома си по-труден за разкриване.

4. Разберете какъв брой коства да продадете имот 

Когато продавате парцел би трябвало да предвидите 4-5%, които нормално се заплащат като комисионни на сътрудници по недвижими парцели. Въпреки това, когато включите всички други разноски, плюс, че в множеството случаи купувачите договарят за събаряне на цената, общите разноски за продажба могат да доближат до 10% от продажната цена, изключително, в случай че по жилището има повреди или неплатени сметки.

Традиционния развой на недвижими парцели нормално включва: подготовка на жилището за продажба, намиране на сътрудник, оценка на парцела, проявление на вашия дом, договаряния с покупател и по-късно най-сетне привършване на договорката.

5.Помислете за незначителни поправки, които прибавят стойност към имота 

Подобренията варират според от пазара, на който се намирате, и цената на налияния ви парцел. Някои планове като прибавяне на басейн или дървени подове нормално подвигат много цената на жилищата от по-висок клас и има опция от добра облага. Проекти като реорганизация на кухня или изграждане на баня нормално имат по-голямо нарастване за по-евтините домове.

Важно е да вземете поради разноските и предстоящото нарастване на цената на вашия дом, тъй като доста огромни и ангажиращи планове за възобновяване могат да бъдат навременни и да доведат до повече непланирани разноски. Фокусирането върху незначителни усъвършенствания, които не са обвързани с самостоятелните усети, е добър метод да подобрите дома си и да ги извършите привлекателни за купувачите.

6. Преговаряйте за най-хубавата оферта, а освен за най-високата оферта 

Естествено е да желаете да грабнете най-високата оферта, която получавате, изключително в случай че е по-висока от желаната цена. Но не бързайте, без да прегледате изискванията. Някои предложения включват непредвидени условия, които са набор от условия във вашия прелиминарен контракт, които разрешават на купувача или продавача да анулират съглашението, в случай че тези условия не са изпълнени.

Ето няколко образеца за непредвидени условия, които купувачът може да включи в офертата си:

Непредвидено финансиране

Непредвиденото финансиране разрешава на купувача да анулира офертата си, в случай че не бъде утвърден за заем от банка. Ако приемете този неочакван случай като продавач, рискувате да загубите време, като се наложи да регистрирате още веднъж дома си и да започнете процеса изначало.

Непредвидена продажба на жилище

Ако купувачът продава свое жилище, с цел да купи вашето, означва, че вашата договорка може да зависи от неговата наличност на средства и завършването на неговата продажба.

Рискът тук е, че в случай че времето на купувача не съответствува с вашето или купувачът не може да продаде дома си, той може да си тръгне.

Непредвидени случаи на ревизия

Непредвидените случаи на инспекция дават метод на купувача да договаря за ремонт, да изиска удължение на крайната дата или даже да анулира офертата си, в случай че инспекцията на дома открие някакви съществени проблеми, които не са били разкрити. Това е постоянно срещана причина, заради която продажби се провалят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР