За да приведе допълнително практиките си в съответствие с правото

...
За да приведе допълнително практиките си в съответствие с правото
Коментари Харесай

Google въвежда промени в част от услугите си в съответствие с правото на ЕС

За да приведе в допълнение практиките си в сходство с правото на Европейски Съюз, по отношение на неналичието на бистрота и ясна информация за потребителите, Google се ангажира да вкара промени в няколко от своите артикули и услуги. Това оповестиха от Европейската комисия.

След разговор, стартитал през 2021 година с мрежата за съдействие в региона на отбраната на потребителите (МСЗП) Гугъл се съгласи да предприеме дейности по проблемите, посочени от европейските органи, и да вкара промени в Гугъл Store, Гугъл Play Store, Гугъл Hotels и Гугъл Flights, с цел да подсигурява спазването на разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите.

Технологичният колос се ангажира да ограничи способността си да прави едностранни промени, свързани с поръчките, що се отнася до цената и анулацията, и да сътвори адрес на е-поща, предопределен единствено за органите за отбрана на потребителите, с цел да могат да подават сигнали и да желаят бързо унищожаване на нелегално наличие.

Гугъл вкарва и промени в някои свои практики. Компанията към този момент ще дава информация на потребителите дали подписват контракт директно с Гугъл или той работи просто като медиатор. Компанията поема уговорката да показва ясно употребяваната референтна цена, когато на платформата се популяризират отстъпки. Също по този начин софтуерният колос ще показва ясно употребяваната референтна цена, когато на платформата се популяризират отстъпки.

По отношение на Гугъл Store и Гугъл Play компанията се ангажира да дава ясна преддоговорна информация за разноските за доставка, правото на отвод и съществуването на благоприятни условия за ремонт или подмяна. Освен това Гугъл ще улесни достъпа до информация по отношение на компанията и ще обезпечи благоприятни условия за пряк и ефикасен контакт.

Мрежата за съдействие в региона на отбраната на потребителите (МСЗП) ще следи интензивно осъществяването на тези задължения, а националните органи ще следят и постановат спазването на разпоредбите, когато е належащо.

" Почти три години след началото на пандемията от COVID-19 и последвалите ограничаващи ограничения, от ден на ден консуматори употребяват интернет, с цел да резервират почивките си, да пазарят или да прочетат мнения. Потребителите в Европейски Съюз имат право на ясна и цялостна информация, с цел да могат да вършат осведомен избор. Ангажиментите, поети от Гугъл, са стъпка напред в тази посока. Призоваваме Гугъл да съблюдава напълно Регламента по отношение на блокирането на географски принцип, като подсигурява, че потребителите могат да се употребяват от едни и същи права и да имат достъп до едно и също наличие, без значение от това къде се намират в Европейски Съюз ", заяви Комисарят по въпросите на правораздаването Дидие Рейндерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР