За да постигне целта си Петков е изготвил предложение, което

...
За да постигне целта си Петков е изготвил предложение, което
Коментари Харесай

Петков щял да изолира МВнР, за да вдигне ветото за РСМ

За да реализира задачата си Петков е изготвил предложение, което би трябвало да бъде утвърдено от Министерски съвет. В плана, който е озаглавен " За възстановяване на отчетността и координацията с Народното събрание по отношение на разширението на Европейски Съюз и процеса на стабилизиране и асоцииране на РСМ и Р Албания и позициите на Република България, на осн. член 105 алинея 4 от Конституцията, Министерски съвет реши:

Всяко решение на Френското председателство на Европейски Съюз, от държава-членка или от Европейската комисия, обвързвано с одобряването на начало на договаряния за участие в Европейски Съюз на РСМ и Албания, направено в границите на подготовката или провеждането на съвещанията на Комитета на непрекъснатите представители или на Съвета " Общи въпроси ", което се отклонява от Рамковата позиция на Министерски съвет от 2019 година да се изпраща неотложно на Комисията по външна политика на Народно събрание ".

.
Източник: БГНЕС

В плана, чийто вносители са самият Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и основният секретар на Министерски съвет Красимир Божанов категорично се акцентира, че позициите на Република България, както и решенията за следващи дейности, да се изпращат единствено на Комисията по външна политика на Народното събрание.

С това предложение на процедура още един път излиза наяве, че има френско предложение, което се крие от българското общество. Последните диалози сред френския президент и Румен Радев бяха в края на предходната седмица и българските жители научиха първо от кабинета на Макрон за него.

Смущаващ факт е и решението на Кирил Петков да изолира и Консултативния съвет по национална сигурност, както и всички политически сили в страната, които имат безусловно единна позиция по отношение на изискванията за започване на договарянията на РСМ за Европейски Съюз.

Председател на Комисията по външна политика е Венцислава Любенова, която се смята за непосредствен до премиера.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР