За да подкрепи предложеният от ИТН кабинет, БСП ще иска

...
За да подкрепи предложеният от ИТН кабинет, БСП ще иска
Коментари Харесай

Проданов: БСП ще иска споразумение за конкретни политики

За да поддържа препоръчаният от Има Такъв Народ кабинет, Българска социалистическа партия ще желае да има някакво документално съглашение за следването на избрани политики. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия Христо Проданов от парламентарната група на Българска социалистическа партия.

„ Цяла седмица имахме диалози. Сега ще вземаме решение дали да подкрепим кабинета. Предложихме политики – опазване на здравето, обучение, обществена и намерихме общи точки. Ако няма документ за следването им – няма да дадем поддръжка. Трябва да се знае, че участваме в диалози за избрани политики. Ако държавното управление даде гаранция че ще има такива политики, ние ще го подкрепим “, акцентира Проданов.

Ако Българска социалистическа партия не види опция да извърши политиките си, не вижда за какво би трябвало да застане зад кабинета.

„ Ние сме били транспарантни от първия до последния миг. Нямаме искания за министри, а държим на политики от нашата стратегия. Следваме ги. Затова сме по-ясен и по-предвидим сътрудник. Затова държим на някакъв политически акт за вдишване на политически задължения “, добави Христо Проданов.

На въпрос не се ли смущава, че Слави Трифонов не е бил на нито една среща, той отговори: „ Не знам здравословното положение на господин Трифонов – в медийното пространство се споделят какви ли не неща. Разговорите, които водим са в границите на парламентарната група на Има Такъв Народ. Тайни сделки няма - истината рано или късно става ясно – в случай че има скрити сделки ще се види.

Българска социалистическа партия ще упорства да се следва досегашната политика към Македония.

Българска социалистическа партия не мисли, че би трябвало да има нови избори, тъй като е Възможно е ГЕРБ да се върне на бял кон. Вероятно има и миг, че хората са разочаровани от това, което виждат сега
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР