За да пътува в любимата си кола с комфорт и

...
За да пътува в любимата си кола с комфорт и
Коментари Харесай

10 джаджи, които са полезни за всеки шофьор

За да пътува в обичаната си кола с комфорт и сигурност, водачът не би трябвало да отхвърля от потреблението на специфични спомагателни устройства. Тези джаджи доста опростяват живота и ви избавят от доста проблеми.

Особено в случай че шофирате постоянно и дълго време, коства си да ревизирате дали всички джади от идващия листата имате в автомобила си.

С какви такива устройства би трябвало да се снабдите?

Видеорегистратор

Задължително устройство, което е незаменимо в актуалния свят. С него е доста по -лесно да се вземат решение противоречиви случаи по пътищата с присъединяване на няколко коли или да се оправят с противозаконни дейности на чиновници на КАТ.. Записът от DVR се смята за безупречно работещо доказателство.

А по този начин също видеорегистратор е значимо профилактично средство против пътните хулигани.



Парктроник

Ако електронна система за паркиране не е предоставена от производителя на автомобил, в огромния град си коства да обмислите инсталирането й сами. От датчиците за непосредственост се изпраща информация към приемника, който излъчва звукови сигнали. Парктроник е нужен, с цел да можете да избегнете конфликти в затворени пространства - с коли или други предмети. Например, той защищава от вреди при паркингите.

Алкохолтестер

Това устройство не би трябвало да бъде единствено владеене на инспектора от КАТ. Алкотетър несъмнено ще ви свърши добра работа в петък вечер. Ако не сте сигурни дали можете да шофирате, устройството може да ви помогне да определите степента на интоксикация, като измерите точното равнище на алкохол в кръвта си. Устройството проучва въздуха, който издишвате, с цел да дефинира дали си коства да карате през днешния ден. То е належащо освен с цел да се избегне наказването за шофиране в нетрезво положение, а може да предотврати случай и да избави животи.

GPS маяк

Миниатюрното устройство доста усилва възможностите за намиране на кола при положение на кражба. При позитивен резултат можете да разчитате на обстоятелството, че GPS маякът изпраща настоящите координати на колата до вашия телефон или преносим компютър. Достатъчно е добре да го скриете в колата, тъй че дейностите на крадците да не се увенчаят с триумф.

Радар детектор

Обикновено се употребява за хващане на сигналите на фотофиксиращите камери - детекторът предизвестява лидера за тях, с цел да се защищити от проблеми със закона. Но тази прибавка има най-малко още един плюс: подобен радар ще ви каже, че следва рисков сектор от пътя, което значи, че си коства да се забави скоростта.



Универсална стойка за смарт телефон за кола

В ерата на всевъзможни приложения с карти и навигатори без смарт телефон лидерът е като без ръце. За да употребявате комфортно обичаната си прибавка в колата, ви е нужен държач за кола. Той е много мобилен, само че фиксира телефона или таблета в комфортна позиция. Струва си да се обърне внимание на универсалните модели: тяхното преимущество е във опцията да се приспособяват към размерите на множеството устройства.



Огледала за слепи точки

И начинаещите, и опитни водачи знаят, че стандартните странични огледала не обезпечават цялостен аспект на зоната към автомобила. Тези области, които остават недостъпни за зрението, се назовават ​​ " слепи петна ". За да разширите обзора си, са потребни спомагателни огледала, които са прикрепени върху тези, които са конфигурирани фабрично.

Високоговорител

Разговорите по телефона в колата могат да доведат до случай. Най -добрият метод да инвестирате в личната си сигурност е с високоговорител. Поставете тази прибавка на комфортно място в интериора на колата, синхронизирайте я посредством Bluetooth с телефона си - и разговаряйте благодарение на високоговорител, а не със смарт телефон, притиснат до ухото ви. Има идеални модели, които не се нуждаят от обособен захранващ кабел и работят на батерия и слънчева сила.



Универсален захранващ адаптер

Друга многофункционална джаджа, която ще помогне в непредвидена обстановка. Ако вашият смарт телефон или таблет е " мъртъв " на пътя, зарядното устройство ще ви разреши да поддържате връзка. Такъв адаптер е обвързван към запалката на автомобила и по-късно устройството се зарежда през USB врата. Всъщност това прави адаптера повсеместен и подобаващ за устройства от разнообразни марки и видове.



Прахосмукачка за кола

Компактна прахосмукачка за кола постоянно би трябвало да е на разположение - изключително в случай че прекарвате доста време зад кормилото или постоянно возите деца и домашни любимци в колата. Това ще ви помогне бързо да почистите и да се отървете от дребни парчета, било то косми, петънца, трохи от храна или косми от животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР