За да осигурите здравословна диета за вашия любимец е важно

...
За да осигурите здравословна диета за вашия любимец е важно
Коментари Харесай

Храносмилателната система при кучетата

За да осигурите здравословна диета за вашия любим е значимо да разберете повече за кучешкия организъм и неговите диетични потребности.

Преди да научите повече за храносмилателната система на четириногия си другар, би трябвало да знаете, че тя е радикално друга от човешката, по тази причина се постанова друг хранителен режим, който не включва човешки храни.

Всеки собственик се тормози извънредно доста, когато види, че кучето му повръща. Всъщност, повръщането и диарията са два от най-честите проблеми във ветеринарната процедура. Причините за появяването им са банални, само че в някои случаи съставляват заплаха за живота.

Бъдете спокойни, тъй като кучетата сами " се лекуват " от неблагоразумните си хранителни привички като повръщат храната и непознатите тела, които не би трябвало въобще да попадат в стомаха.

Паразитите също се отстраняват по този метод. Разбира се, това не значи, че би трябвало да отложите визитата при ветеринарния доктор.

Ограничете приема на храна и вода от 2 до 24 часа, според от тежестта на повръщането, възрастта и положението на индивида. Водата със сода обезврежда натрупването на киселини на кучетата с повръщане.

 Малки кученца

Друг значим орган от храносмилателната система на кучетата безспорно е задстомашната жлеза. Високото наличие на мазнини води до прекалено производство на панкреатични ензими, което на собствен ред е повода за болестта от панкреатит.

Една от функционалностите на панкреаса (задстомашната жлеза) е изработването на храносмилателни ензими (ферменти), които разпадат храната на молекули, подаващи се на мелене от организма.

Едновременно с това панкреасът има способността за “самозащита ”. Когато този механизъм е нарушен заради каквато и да е причина, ензимите повреждат самия панкреас, както и всички органи, до които съумяват да стигнат. Животното става очевидно отпаднало и раздразнително.

Правото черво на кучетата също е значим орган, който при некачествено хранене, може да докара до разнообразни проблеми. Един от тях е проктит.

Това наименование значи всички възпаления на лигавицата в последната част на дебелото черво, наречено ректум (право черво). Обикновено възпалението се провокира от задръстване на ректалния канал, камъчета, втвърдени фекални маси, паразити, тумори.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР