За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите

...
За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите
Коментари Харесай

София отваря дежурни детски градини за деца на лекари, сестри и санитари

За да осигурим работата на лекари те, медицинските сестри и санитари те от КОВИД-отделенията в софийските лечебните заведения отваряме две дежурни детски градини , които да се грижат за деца та им. Предложих тази опция на шефовете на лечебните заведения, които разговаряха с екипите си в КОВИД-отделенията. Това написа във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Ето какво още написа тя:

Над 80 са деца та на медиците, за които досега събрахме информация и ще осигурим грижа денем, до момента в който техните родители се грижат за болните от КОВИД.

Благодаря на директорите 124-а и 117-а детска градина – госпожа Димитрова и госпожа Врачева и на техните екипи, които се съгласиха да отворят и да работят с деца та на медиците. Заедно с тях до края на седмицата ще създадем нужната организация за приема на деца та.
124 детска градина се намира наоколо до Александровска болница, ВМА и Пирогов, а 117 детска градина в „ Младост “ е до Окръжна болница „ Св. Анна “ и „ Софиямед “.

Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще сътвори огромни неудобства за доста семейства в София, освен тези на медиците. Но съм уверена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекари те, медицинските сестри и санитари те, които сега лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР