За да няма инциденти и нарушенияна обществения ред по време

...
За да няма инциденти и нарушенияна обществения ред по време
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие по време на празниците

За да няма произшествия и нарушенияна публичния ред по време на Великденските празници, ще бъде засилено полицейското наличие в регионите към църквите и манастирите, и на местата, където ще се провеждат публични мероприятия.
Във връзка с предстоящото скупчване на огромен брой хора и коли в регионите на църковните храмове, МАИР Боженци, ЕМО „ Етър “, Соколски манастир, Дряновски манастир и на територията на Севлиево, от ОДМВР-Габрово приканват жителите прецизно да съблюдават даваните инструкции от органите на Министерство на вътрешните работи. Служители от регионалната дирекция ще оказват подпомагане на жителите посредством контролиране и ориентиране на автомобилните потоци, надзор и контролиране на придвижването и паркирането.

От през днешния ден, 14 април /петък/ от 08.00 ч. до 18.00 ч. в Севлиево се вкарва следната организация на придвижване:

- в сектора на ул. „ Росица ” от ул. „ Стефан Пешев ” до ул. „ Опълченска ” се вкарва възбрана за прекосяване на МПС;

- в сектора на ул. „ П Р. Славейков ” от ул. „ Стара планина ” до ул. „ Росица ” се вкарва възбрана за прекосяване на МПС;

- в сектора на ул. „ Д-р Иван Филипов ” до входа на общинския паркинг се вкарва възбрана за прекосяване на МПС;

- в двора на Второ ОУ „ Стефан Пешев ” се обособява зона за паркиране.

Специалистите по пожарна сигурност припомнят, че при посещаване в църковните храмове би трябвало да бъдете деликатни при боравенето със свещи. Запалените свещи, които множеството жители носи по време на църковните церемонии, основават съществени предпоставки за пораждане на пожари. Ако обаче всеки пази най-близко стоящите до него хора, вероятността да пламне нечия дреха или коса понижава. Внимателни би трябвало да бъдете и с паленето на свещи в домовете си. Не ги оставяйте да горят без контрол, даже в случай че сте в другата стая. Пламъкът елементарно се трансферира от един предмет на различен, а последствията до които може да докара един пожар са извънредно съществени. При случай неотложно потърсете помощта на огнеборците, като сигнализирате по най-бързия метод на тел. 112.

Предстоящите празнични дни дават опция за престояване отвън дома, съветът на полицията е, когато напускате жилищата си за по-дълго време, да не съобщавате това на необятен кръг от хора, само че въпреки всичко да информирате за това най-близките си съседи, които да следят дома ви. Избягвайте да държите огромни суми пари или скъпи движимости в дома си. Парии скъпи предмети не трябва да оставяте и в колите си, без значение за какъв брой време ги напускате.

Пазете се от джебчии! Джебчиите употребяват скупчването на доста хора към пазарите и църковните храмове. Техни комфортни цели са дамските чанти и задните джобове на панталоните. Носете чантата си затворена, с катарамата към Вас и компактно до тялото, а портфейла – във вътрешния джоб.

Ако ви следва пътешестване, имайте поради, че трафикът евентуално ще бъде засилен в посока от града в навечерието на почивните дни, и към града – в следобедните часове на последния почивен ден. Не се поддавайте на нетърпението и припряността, не предприемайте рискови маневри и изпреварвания. Спазвайте рестриктивните мерки на скоростта и ползвайте защитни колани и предпазни системи за деца. Пътните служители на реда молят особено към водачите на мотопеди и мотоциклети - наложително да съблюдават рестриктивните мерки в скоростта и да употребяват защитни каски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР