За да могат лидерите да се справят добре с предизвикателствата

...
За да могат лидерите да се справят добре с предизвикателствата
Коментари Харесай

Как дигитализация, иновации и устойчивост променят начина ни на живот и работа

За да могат водачите да се оправят добре с провокациите във времена на промени, е належащо да създават тактики за резистентност и да ги интегрират в своите бизнес процеси. Това заяви Тим Курт, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) по време на конференция на тематика: " Дигитализация, нововъведения и резистентност ".

Н. Пр. Ирене Мария Планк, дипломат на ФР Германия в България, уточни, че дигитализацията, нововъведенията и устойчивостта образуват взаимно подкрепяща се триада.

Според нея цифровите технологии оказват помощ за по-ефективното потребление на запаси като сила и възобновими първични материали посредством усъвършенстване и автоматизиране на процесите.

Иновациите и софтуерният прогрес са крайъгълният камък за сполучлив енергиен преход и индиферентност във връзка с климатa, показа още дипломат Планк. Д-р Мая Найденова, вицепрезидент на ГБИТК, и Димитър Димитров, ръководител на профилирана комисия " Техника, технологии и нововъведения " към ГБИТК, също поздравиха гостите в откриващата част на конференцията.

Мария Тодорова, шеф на дирекция " Политики и разбори " към Министерството на нововъведенията и растежа срещна аудиторията с " Иновационната тактика за умна специализация 2021 - 2027г. " и визията за постигането на двойния дигитален и зелен преход.

Разяснения по тематиката за цифровото и отворено банкиране внесе Мариян Иванов, управител екип " Бизнес съгласуваност ", Digital Technology Center Commerzbank AG Sofia Branch.

Представени бяха нови - ефикасни и устойчиви решения на интелигентния дом под формата на артикули на Bosch Home Comfort Group от Йордан Дочев, шеф " Продажби ", Bosch Home Comfort България.

Инж. Александър Стоянов, началник на направление " Интелигентна инфраструктура " Сименс България, показа платформата " Siemens Xcelerator ".

Интелигентното обвързвано работно място е динамичен и цифрово трансформиращ модел на работа, показа Елена Дречева-Владимирова, шеф на Deutsch-Bulgarische Industrie- und Handelskammer (AHK) Германо-Българска индустриално-търговска камара (ГБИТК)

" Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ". Тя акцентира, че посредством все по-тясното свързване на хора, пространства и технологии можете да се доближи до разнообразни форми на работа, които предизвикват цифровата трансформации.

За процесите на цифровизация в индустрията и техния стопански и екологичен резултат приказва Любомир Герасимов, шеф на ХабитАдд.

Дигитализацията в подтекста на ESG и положителни практики по какъв начин да бъдат ръководени въздействията и усъвършенствана отчетността, бяха тематиките, показани от Петър Сеизов, старши съветник, denkstatt България.

Събитието се реализира с поддръжката на генералния сътрудник Aurubis България, както и с поддръжката на BASF България, Digital Technology Center Commerzbank AG Sofia Branch, Bosch България, denkstatt България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР