За да могат извършените процедури за отстраняване на мухъл да

...
За да могат извършените процедури за отстраняване на мухъл да
Коментари Харесай

Как да се справим с влагата и мухъла в гардероба

За да могат осъществените процедури за премахване на плесен да дадат добър резултат, е належащо да се откри и в профил повода за неговото формиране.

Появяващата се гъбичка е рискова за човешкото тяло, по тази причина би трябвало неотложно да се вземат ограничения и би трябвало да се отървете от плаката допустимо най-скоро. Обикновено се появява тук-там с висока мокрота, в застояло долни дрехи, неприятно проветриво помещение и килер с облекла, върху мебели от фалшив материал.

Скрити места - където живее мухълът

Както бе упоменато, идеалните условия за разпространяване на гъбичките са топли, влажни места. Мухълът може да се появи по облеклата заради неприятно изсушаване след пране. Той е освен сив, само че зелен, наследник, черен, популяризира се доста бързо на повърхността, засягайки всичко. Опасно е, в случай че не го премахнете в точния момент. Като предписание първо се появява миризмата, по-късно самата мухъл.

Мухъл в дрешника: средства за отбрана

Ако заради особеностите на оформлението на стаята би трябвало да поставите мебели до влажна стена, коства си да закупите торби със силикагел от магазин за строителни материали. Топките със особено вещество предотвратяват образуването на влага и ще оказват помощ да се отървете от това главоболие вечно.

Запомнете:

- Не забравяйте да проветрявате дрешниците си най-малко един път месечно.

- Почиствайте дрешника си понякога, избършете праха с влажна забрадка.

- Освободете място от остарели неща, изключително със характерна миризма.

- Със сигурност има няколко тениски, от които от дълго време би трябвало да се отървете, само че е тъпо.

- Винаги гладете ежедневните си облекла след пране.

Проверете задната част на рафтовете на дрешника - нормално там се появява плесен, след което се популяризира в прането.

Какво да извършите, когато се открие гъбичка?

Необходимо е да се вземат незабавни ограничения, с цел да се отървете от новообразувания, в противоположен случай с течение на времето мухълът ще повреди всички облекла, тогава ще бъде доста по-трудно да се отстрани миризмата. Ако откриете гъбички по стената на дрешника, това значи, че нещата с съществени. Изнесете всичките си облекла на открито или на балкона и ги оставете на слънце за няколко часа.

За би трябвало да премахнете  да се отървете от плесен в дрешника, използвайте:

Сода за самун

Содата за самун е най-безопасният артикул, защото е подобаваща даже за отнасяне на бебешки облекла. Достатъчно с влажна забрадка, потопена в сода за самун, избършете цялата повърхнина на продукта, изплакнете останалата част с вода. След процедурата шкафът се оставя отворен за няколко дни, с цел да изсъхне изцяло. В битката с плесенните оцетът, разводнен с вода в равни елементи, е не по-малко ефективен; той ще отстрани най-упоритата миризма.

Водороден пероксид;

Избелващото средство може да бъде сменено с медицински водороден пероксид, само че си коства да се помни, че веществата в неговия състав могат да избелват третираната повърхнина. Пероксидът е дейно и, което е значимо, нетоксично лекарство за гъбички.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР