За да могат българските граждани да бъда информирани за всичко,

...
За да могат българските граждани да бъда информирани за всичко,
Коментари Харесай

За да се информираме за еврото: Пускат телефонна линия и евромобил

За да могат българските жители да бъда осведомени за всичко, обвързвано с приемането на еврото, министерството на финансите приестратегия

Целта настратегията е да разпространява процеса на подготовка на страната ни за присъединение към еврозоната, защото замяната на лв. с евро ще засегне всеки човек, живеещ или пътуващ от и до България. Следователно положителното информиране на обществеността за въвеждането на новата валута е от решаващо значение за сполучливото протичане на процеса.

Основен фокус ще бъде подложен върху усмиряване на страховете на българските жители от повишаване на цените вследствие на приемане на еврото. Кампанията ще обърне съществено внимание и върху ограниченията за отбрана на потребителите.

Основните послания, отправени към обособените целеви групи, би трябвало да бъдат създадени по този начин, че да дават отговор на техните ползи и полезности, само че най-ваче да дават съответни отговори на въпросите, които си слагат по отношение на това по какъв начин въвеждането на еврото ще повлие на икономическия им живот.

Информационни канали

За реализиране на задачите на Комуникационната тактиката ще се употребяват всички подобаващи канали - телевизия; радио; обществени медии; интернет страници; печатни материали; обществени събития; обучения; водачи на мнение от съответната обществена общност/организации, подкрепящи съответната уязвима група; известни лица, инфлуенсъри, влогъри и други. Изборът им ще зависи от спецификата на целевите групи, техните упования и настройки.

Телефонна линия за еврото

Поради високата социална значителност на процесите по подмяна на лв. с евро, ще бъде открита специфична телефонна линия. Телефонът ще е безвъзмезден за обаждащите се, като ще работи от понеделник до петък от 09 до 19 часа. За колцентъра е належащо да бъдат наети и подготвени най-малко 10 оператори, които навреме и умело да дават отговори на въпросите на всеки заинтригуван.

Официалното разкриване на телефонната линия е уместно да започва сред 12 и 6 месеца преди датата на въвеждане на еврото в България, и да продължи до края на интервала, в който левът и еврото ще бъдат по едно и също време законно платежно средство. Популяризирането на този канал за информация също ще бъде част от осведомителната акция.

За да се обезпечи предаването на бърза, точна и настояща информация за процеса на подмяна на националната валута с еврото, е уместно да се избере/назначи говорител/и по тематиката. Говорителят следва да бъде кадърен да показва информацията ясно и тъкмо, както и да вдъхва доверие в обществото.

Създаване на евромобил

Специално брандиран автомобил/бус ще пътува из страната в границите на 100 дни преди въвеждането на еврото, за информация за евро валутата. Маршрутът може давключва както огромните обитаеми места, по този начин и отдалечени/труднодостъпни места. Чрез него ще се дава бързо и по-качествено информация, както и рекламни материали. Посещението на евромобила ще бъде със съпътстващо събитие с присъединяване на известни лица, част от осведомителната акция, и потреблението на разнообразни аудиовизуални техники.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР