За да изкара месеца на едно четиричленно семейство в Македония

...
За да изкара месеца на едно четиричленно семейство в Македония
Коментари Харесай

Македонскси вестник: Трябва заплата от 500 евро за живот в Македония, а изкарвате само 250

За да изкара месеца на едно четиричленно семейство в Македония са му нужни най-малко 32 418 денара /около 500 евро/, написа вестник " Вечер ", базирайки се на последните калкулации на синдикатите за потребителската кошница. Най-много пари или 13 408 денара са били нужни през март за храна и питиета, а 8 253 денара за разноски за комунални сметки и за дома. За персонална хигиена са се отделяли 2 301 денара, а за превоз 2 349 денара. 677 денара или 10 евро жителите са отделяли за своето здраве. Средната изплатена заплата през месец март е била 13 408 денара, а с цел да се преживее месеца са били нужни 32 418 денара, отбелязва скопският вестник " Вечер ".

Ако отидете на пазара, незабавно ще забележите по-високите цени на продуктите спрямо предходната година, написа скопският вестник. Ако сумата е с 20 денара по-висока на пазарите, то в супермаркетите е двойно по-скъпо. Краставиците са с непроменлива цена, която се движи от 50 до 60 денара /около 1 евро/ за кг, а най-скъпи са дините, написа изданието.

Вестник " Слободен щемпел " оповестява, че президентът на Македония Георге Иванов и министър председателят Зоран Заев са имали през вчерашния ден среща за координиране на мненията към избора на шеф на Народната банка на Македония, който би трябвало да бъде определен в края на месеца. Вестник " Нова Македония оповестява ", че министър председателят Зоран Заев чака оправдателна присъда по делото " Подкуп ". В делото " Подкуп " министър председателят Зоран Заев е упрекнат, че като кмет на Струмица е изискал рушвет от 160 000 евро.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР