За да избегнете напълняването през зимата, трябва да ядете повече

...
За да избегнете напълняването през зимата, трябва да ядете повече
Коментари Харесай

Диетолог изброи начините да останем слаби през зимата

За да избегнете напълняването през зимата, би трябвало да ядете повече ядки и бобови растения, счита диетологът-изследовател Алекс Руани. В публикация за вестник „ Таймс ” той изброи методите да останете слаби през студения сезон, написа БГНЕС.

На първо място, Руани предлага високоинтензивни интервални тренировки и обръща внимание на обстоятелството, че осезаеми резултати дават само физическата интензивност, съчетана с вярното хранене.

Втората рекомендация на изследователя-диетолог е да се къпете с хладна вода при температура 20 градуса или да излизате по-често на открито, с цел да стимулирате процеса на изгаряне на мазнини и да подобрите метаболизма.

За да не натрупате наднормено тегло, по-добре е да се откажете от вечерните и нощните закуски. По-специално, добре е да се въздържате от ястие 3-4 часа преди лягане.

Руани предлага да опитате тренировки със свободни тежести. Той цитира изследване, което демонстрира, че хората, които избират този вид тренировки, са с 30 % по-малко склонни към затлъстяване, в сравнение с тези, които въобще не спортуват или избират други действия. Въпреки това, с натоварванията би трябвало да сте деликатни и поредни и да започнете с дребни тежести.

Специалистът счита, че за поддържане на фигура е значимо да се ядат и повече фибри, които удължават възприятието за задоволеност. Богати на тях са плодовете, зеленчуците, ядки, бобовите растения и пълнозърнести храни. Също по този начин си коства да ядете неовкусено кисело мляко един път дневно, защото то оказва помощ за поддържането на здрава чревна микробиома и утолява глада заради наличието на протеини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР