За да има редовно правителство, то трябва да бъде стабилно.

...
За да има редовно правителство, то трябва да бъде стабилно.
Коментари Харесай

Деница Сачева: За да има редовно правителство, трябва да се излъчат взаимноприемливи експерти

" За да има постоянно държавно управление, то би трябвало да бъде устойчиво. Не може да се даде цялата власт на 37 души, колкото са депутатите на Политическа партия.... Ние сме 69 народни представители, ПП-ДБ са 64. За да може да има устойчиво болшинство, то би трябвало да поддържа политики и дейности на изпълнителната власт, които да са публично потребни и допустими за идеите и идеологиите на обособените партии.... Трябва да се изведат огромните задания пред България. За да има постоянно държавно управление, би трябвало да бъдат излъчени специалисти, които да са взаимноприемливи и за двете парламентарни групи - и на ГЕРБ-СДС, и на ПП-ДБ, че могат да свършат дилемите, които ще им бъдат предоставени ".

Това съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Деница Сачева и още веднъж акцентира, че договарянията са замразени, а не прекъснати, тъй като пред страната има значими задания, които не могат да бъдат решени без постоянно държавно управление:

" Най-доброто за България е да има устойчиво постоянно държавно управление.... Това е държавническото, мъдрото, виновното решение, от което може би ще пострада имиджът на някои политически партии, в това число и на ГЕРБ, само че това решение би трябвало да бъде взето и си коства да бъде взето. Ако сътрудниците от Политическа партия не са възмъжали за такова решение, тогава ще отидем на нови избори с всички опасности от това ".

" Трябва да бъде зачетен вотът на българските гласоподаватели. Трябва да се даде опция политическите пристрастености да се уталожат и да има ясни диалози какви ще бъдат главните задания пред едно постоянно държавно управление с стеснен мандат - ПВУ, Шенген, еврозона, по-плътна евроинтеграция на страната. Те би трябвало да бъдат изпълнени от хора, които имат нужните качества да го създадат. Това са нашите условия. Ние даваме опция на ПП-ДБ да премислят позициите си все още.... Очакваме да чуем какво е общото мнение на ПГ на " ПП-ДБ ", а не само и единствено обособени гласове от Политическа партия ", изясни още тя.

По думите на Сачева, когато се приказва за огромните политически задания пред България, Мария Габриел е индивидът, " който има както потенциала, по този начин и подготовката, контактите и политическите качества, с цел да управлява осъществяването на тези задания ".

Според нея Габриел би трябвало да е първият ротационен министър председател на страната.

" Не сме си представяли нито мащаба, нито метода, по който Политическа партия си показват да упражняват властта ", сподели тя и посочи, че по време на договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ не се е говорило за неща, които се чува на записа на Народно събрание на Политическа партия, че са обсъждани:

" Нито се е говорило за това, че ще се вършат огромни чистки в държавната администрация, нито се е коментирало това, че няма значение по какъв начин ще се упражнява властта - законно или нелегално. Служби, посолства - всичко това, което чухме, за нас беше потресаващо. Това бяха едни скандални обстоятелства, които бяха изнесени ".

Деница Сачева беше безапелационна, че никой в ГЕРБ не се опасява от прокуратурата, само че се тормозят от така наречен каузи на трупчета.

Тя удостовери, че никой в партията не е бил известен за прекратяването на досъдебното произвеждане, обвързвано със фотосите на чекмедже с банкноти евро и златни кюлчета, за които се твърди, че са от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов, водач на ГЕРБ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР