За да има полза тялото ни от физическите упражнения, които

...
За да има полза тялото ни от физическите упражнения, които
Коментари Харесай

Още една причина да се разхождаме всеки ден

За да има изгода тялото ни от физическите извършения, които вършим, не е нужно да сме маратонец. Всъщност се оказва, че даже единствено ежедневни разходки може да ни бъдат задоволителни.
 Изкачване на стълбите, къса разходка и по какъв начин даже малко физическа интензивност се отразява на паметта ни
Защо да изкачваме стълбите по-често

И какви са изгодите за мозъка ни

Поне това демонстрира на английски учени, в който са прегледани предходни оповестени резултати за изгодите от упражненията в близо 100 огромни изследвания и близо 200 рецензирани публикации. Така откривателите пресмятат, че в случай че всеки в изследванията е правил най-малко 150 минути извършения седмично (препоръчителното количество), тогава към един на всеки шест ранни смъртни случаи би могъл да бъде предотвратен.

За здравето ни е добре да се придържаме към дейния метод на живот и да вършим 150-300 минути приблизително натоварваща физическа интензивност или 75-150 минути по-интензивна физическа интензивност на седмица. За някои хор обаче отделянето на време за подготовка е мъчно.
 Снимка 609144

За тях могат да бъдат задоволителни даже и единствено 11 минути интензивност дневно. Според разбора по този метод един от 10 преждевременни смъртни случая може да бъде предотвратен.

Изследователите стигат до извода, че даже половината от целесъобразната доза физическа интензивност може да предотврати един на 20 случая на сърдечно-съдови болести и съвсем един на 30 случая на рак. Това се равнява на 75 минути седмично (или 11 минути на ден) каране на колело, бързо вървене, туризъм или танци.
 5 минути вървене на всеки половин час в офиса - рецептата за ниско кръвно и кръвна захар
Проста рецепта за ниско кръвно и кръвна захар

Когато единствено 5 минути са задоволителни

Както знаем, постоянните извършения ни оказват помощ да понижим телесните си мазнини и кръвното налягане, като в същото време може да подобрят съня и здравето на сърцето ни в дълготраен проект. Ползите от физическата интензивност обаче надалеч не се изчерпват дотук. Те могат да бъдат по-значителни при съществуването на левкимия и рак на стомаха, и по-малко обилни при рак на белия дроб, черния дроб, дебелото черво и гърдата, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР