За да има по-малко майки на деца с увреждания трябва

...
За да има по-малко майки на деца с увреждания трябва
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Бъдещите майки трябва редовно да проверяват плода си

" За да има по-малко майки на деца с увреждания би трябвало да се влага в това бъдещите майки да вървят постоянно на прегледи, дали плодът им няма увреждания. Да се осведомят и задължават за такива прегледи, изключително по-възрастните майки, а не да се разчита на тяхната прозорливост. Когато се откри недостатък, се прави аборт (по избор, не по задължение). Поне по този начин вършат по цивилизования свят ".
Това написа журналистът Иван Бакалов в профила си във Facebook.
" Не всички случаи са такива, само че сигурно никой до момента не е обръщал внимание какъв брой са родените деца с увреждания заради неинформираност и липса на профилактични проучвания. А след това обществото се чуди по какъв начин да оказва помощ на такива майки и деца.
И една детайлност - зачеването под влияние на алкохол и пиянство по време на бременност. Може би никой не се замисля, само че огромна част от децата са заченати под алкохолно влияние. Когато мъж е под такова влияние, няма непосреден риск все още (зависи и от количеството), само че с дамите не е по този начин. Може да не е заслужено, само че почти това са обясненията, които дадоха експерти андролог и гинеколожка, с които пуснах изявленията преди време, с цел да разяснят този въпрос.
Политическа партия. Понеже някой може да не е схванал - абортът е единствено по избор на майката, въпросът е тя да знае какво се случва, какво да чака, по тази причина наложителни проучвания. А не да се случи от неведение ", добави Бакалов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР