За да има добра панакота, едно заведение задължително има добра

...
За да има добра панакота, едно заведение задължително има добра
Коментари Харесай

ДА! Абруцо за Гараш, Сахер, пайове, панакота и тиквеник

За да има добра панакота, едно заведение наложително има добра кухня и не е нужно да бъде нито голямо, нито натруфено. Точно подобен адрес е пекарната и сладкарница Абруцо на ул. Княз Борис Първи Покръстител, на две крачки от входа на метрото Сердика на бул. Тодор Александров.

Мястото е скромно и цените са налични, само че качеството покрива нашите стандарти. Италианското начало е водещо, само че майстор- сладкарката е от първите ученици на виенския талант, който сложи основите на този поминък в тогавашния Шератон , което дава своя резултат.

Личи по прелестния Сахер, който прави. Той може да не е 1 към 1 с класическия от едноименната сладкарница на хотела със същото наименование на гърба на Щадтсопер, само че отново е супер. Ние горещо предлагаме и тортата Гараш – писали сме, само че няма да престанем да подсещаме – това е кулинарният принос на София в международната сладкарска просвета и живата връзка сред австрийската и новата българска школа.

Те са събрани в едно от индивида Гараш, чието дело е пренесено в годините от Балкантурист, който го трансформира в бранд. Специално внимание заслужава козуначената торта на Абруцо, която е тесто в крем – карамел – то пък е американска концепция с френски корени. Пайовете са по-скоро английска традиция, претворена тук най-добре във разновидностите Прасковен и Лимонов.

Баницата с тиква пък е сезонен шлагер на Абруцо, по нищо не отстъпва на постоянно свършващата първа домашна със сирене – по едно и също време пухкава и добре изпечена, фина и питателна. Разбира се, можете да вземете парче, а бихте могли да поръчате и цели всичките оферти на двете отрупани с още доста вкусни работи витрини.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР