За да е здраво, енергично и щастливо, едно коте трябва

...
За да е здраво, енергично и щастливо, едно коте трябва
Коментари Харесай

Важни правила при храненето на котка: Никога не ги забравяй!

За да е крепко, пламенно и щастливо, едно коте би трябвало да получава задоволително храна. Това е реалност, който всеки човек знае. Въпреки своето усърдие обаче някои стопани на писани могат да позволен известни неточности при храненето на своя любим.

Често подвеждане да вземем за пример е, че котката би трябвало да дояжда остатъците от човешката софра. Да, любимецът ви ще излапа с ненаситност недоядената пържола, костите от печената риба или парченцата самун, с които сте забързали мръсните [чинии]. Но дали това е най-хубавото за него?

Категорично не може да давате на котката всичко от вашата храна. Сладкишите да вземем за пример са строго неразрешени, защото за котките шоколадовите и захарните произведения са рискови.

Колбасите също не са за желани, защото съдържат черен пипер и други подправки, които може да раздразнят котешкия корем. Костите също може да причинят неприятности за котката ви. Зърнените артикули в хляба пък да доведат го алергия.

В галерията ни ще откриете какви към какви други правила да се придържате, когато храните котка. Важно е да ги знаете, в случай че желаете котето ви хапва с вкус и да се усеща добре.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР