За да бъде спечелено доверието на гражданите, е много важно

...
За да бъде спечелено доверието на гражданите, е много важно
Коментари Харесай

Гледайте на живо: Предимства и възможности при влизане в Еврозоната

За да бъде извоювано доверието на жителите, е доста значимо да бъдат осведомени, с цел да са спокойни за своите приходи и спестявания в условия на възходяща инфлация, както и за съществуващите и опасности. За тях експертите ни твърдят, че ще имат временен, стеснен резултат, обвързван с размера и растежа на цените, само че и съпроводени с нелоялни и спекулативни практики.

Добре е хората да знаят дали българската стопанска система ще бъде подготвена да действа дейно при новите регулаторни условия за страна членка на еврозоната, от позиция на осъществяването както на Маастрихтските критерии след участието ни във Валутен механизъм ІІ прочут повече като ЕРМ II. Важни са и поетите от страната задължения за макроикономическа непоклатимост, резистентност на институциите и адаптиране на законодателната рамка.

Отговорите на всички тези въпроси за еврото можете да чуете по време на проведената от Dir.bg, КРИБ и Агенция за поощряване на МСП . За открит разговор са поканени всички ангажирани хора с процеса за присъединение към паричния съюз в този момент и в годините обратно.

Форумът започва с послание от вицепрезидента на републиката Илияна Йотова.  Готовността на страната ни да се причисли към валутния съюз   показват в откриващ панел шефът на Българска народна банка Димитър Радев , вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов  и министърът на финансите Росица Велкова-Желева . Модератор е  Илия Лингорски , член на Управителния съвет на Българска народна банка.

Опитът в тези финансови трансформации е най-важен за това приказват специалистите във втория панел. Модерира го персонално шефът на Българска народна банка Димитър Радев . За процеса по приемане на еврото своята експертиза споделят заместник-управителят на Хърватската национална банка Михаел Фауленд,  председателят на УС на Народната банка на Словения Бонстян Васле ,   шефът финансови пазари на Нидерландската национална банка Ерд Хубен , както и Алфред Камeр (Alfred Kammer), шеф на Европейския отдел в МВФ.

В третия панел Еврозоната - вероятности за финансова непоклатимост и стопански напредък , основна роля имат финансистите и икономистите: Владислав Горанов , министър на финансите във второто (2014 - 2017) и третото държавно управление (2017 - 2020) на Бойко Борисов, Пламен Орешарски , министър-председател (2013- 2014), министър на финансите (2005-2009),  Драгомир Стойнев , депутат, министър на стопанската система и енергетиката (2013-2014), Милен Велчев , министър на финансите (2001-2005), Любомир Дацов , зам.-министър на финансите (2001-2005) и Стоил Алипиев , ръководител на КЗП. Модератор е  Николай Василев , ръководещ сътрудник на " Експат Капитал ", вицепремиер и министър на стопанската система (2001-2003).

В последния панел Еврозоната - увеличение на приходите и изгодите за бизнеса , вземат участие Бойко Таков , изп. шеф на Агенцията за поощряване на МСП, Евгений Иванов , изпълнителен шеф на КРИБ, Николай Вълканов , ръководител на Българската минно-геоложка камара, Зорница Русинова , ръководител на Икономически и обществен съвет, Петя Димитрова , изп. шеф на Пощенска банка, Пламен Димитров , президент на КНСБ. Модератор ще бъде уважаваната София Касидова , началник на екип за стратегическо развиване, пазари и стопански разбори в ББР, зам.-министър на стопанската система (2001-2003).

Партньори на събитието са Минстрой Холдинг АД, Съюзът на интернационалните превозвачи, Пощенска банка, Асарел Медет АД, Aurubis, CLEANTECH Bulgaria, Филип Морис България, Arteks Engineering, Dundee Precious Metals и TollPass - Интелигентни трафик системи АД, Българска банка за развиване, Главболгарстрой, BAT.

Медийни сътрудници са Българска национална телевизия, БНР, bTV Media Group, Bulgaria On Air, Euronews Bulgaria, Economic.bg, сп. Мениджър и 3Е-News.net .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР