За да бъде разгледана и приета тази точка днес, парламентът

...
За да бъде разгледана и приета тази точка днес, парламентът
Коментари Харесай

Бърза промяна: Шефовете на БНБ, Сметната палата и омбудсманът ще ...

За да бъде прегледана и призната тази точка през днешния ден, Народното събрание даже удължи работното си време в петъчния ден. Комисията се събра по време на отмора на пленарното съвещание.

 

Текстовете, които бяха признати за едно кафе време на първо четене, плануват шефът на подуправителите на Българска народна банка и Сметната палата да употребяват неплатен годишен отпуск, в случай че бъдат определени за длъжностен министър-председател. След освобождението си те ще могат да продължат мандата, за който са определени.

 

Извън възможните отговорности на длъжностен министър председател, ръководителите на банката няма да могат да правят друга платена активност, с изключение на преподавателска или да членуват в органите на сдружения, в които Българска народна банка има присъединяване, прецизират от Българска национална телевизия.

 

Депутатите одобриха измененията на първо четене със 137 гласа " за ". Предлагат и второто четене да мине незабавно.

Законопроектът беше импортиран от Теменужка Петкова и Анна Александрова от ГЕРБ и Хамид Хамид и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

От " Възраждане " и " ИТН " дефинираха тези текстове като противоконституционни. Освен това считат за безусловно неприемливо влизането по този незабавен метод в зала, който нарушава правилника за работа на Народно събрание.

 

Промените се постановат поради бъркотията с конституционните промени, при която се оказа, че в специфичните закони – за Българска народна банка, Сметната палата и за националния омбудсман – категорично е записано, че титулярите и заместниците им не могат да заемат друга платена държавна служба, с изключение на да преподават на хонорар във висше учебно заведение.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР