За четвърта година Варна се превърна в център на приложните

...
За четвърта година Варна се превърна в център на приложните
Коментари Харесай

„Иновация в действие“ превърна Варна в център на иновативните идеи и креативността

За четвърта година Варна се трансформира в център на приложните нововъведения. В рамките на самодейността „ Иновация в деяние “ се организира отворен семинар, на който бяха показани положителни образци за български планове, спечелили самопризнание в България и по света.

Около 100 младежи изслушаха вдъхновяващата история на DIA – младата певица, която завладя света със своите песни. Хитовете ѝ „ Егея “, „ Вено Невено “ и „ Огън “ комбинират обичайни претекстове с съвременно звучене, като по този метод върнаха националната музика в клубовете. „ Преди всяко присъединяване вземам решение, че ще се хвърля напред самоуверено, без да мисля и без предубеждения. Така постоянно съм удовлетворена от резултата. Същото е и с нововъведенията – щом човек има добра концепция, би трябвало да работи незабавно, с цел да не изтърве момента. „ Иновация в деяние “ ще ви научи и по какъв начин уловите този миг и да осъществите фантазиите си “, сподели DIA и прикани присъстващите да се включат в Академията.

Семинарът в морската столица показа какво са нововъведенията и за какво те са взор в бъдещето развиване за един по-добър свят. Всеки, който има интерес в тази област и дава отговор на критериите, може да кандидатства до 29 януари 2018 г . на интернет страницата на самодейността. Одобрените ще се причислят към останалите 30 кандидатствали, които към този момент са определени за присъединяване в работилниците, част от Академията. Областите, в които тази година младите иноватори ще развиват хрумвания, са: “Ефикасно потребление на ресурсите “, „ Дигитална промяна на българската просвета и обичаи “ и „ Образование на бъдещето “.

Традиционни домакини на събитието бяха изпълнителните шефове на фирмите уредници на Академията Спирос Номикос и Тим Курт.



„ Ресурсите, дигитализацията и образованието са провокации, с които новото потомство млади и амбициозни българи ще би трябвало да се оправят. Целта на „ Иновация в деяние “ е да ги приготви за тази реалност, като влага в тяхното бъдеще, само че и в бъдещето на цялото общество “, показа Спирос Номикос , изпълнителен шеф на „ Солвей Соди “ АД.

„ Днес виждам доста младежи, които желаят да приказват за нововъведения. Пожелавам им триумф! Най-важното нещо, което бих им предложил, е да се научат по какъв начин да създадат нововъведенията основен развой – по какъв начин да го възнамеряват и по какъв начин да основат подобаваща бизнес среда за развиването на концепциите им “, сподели в думите си към младите иноватори Тим Курт , изпълнителен шеф на „ Аурубис България “ АД.



 

В тазгодишното издание на самодейността 100 младежи ще се включат в Академията. В рамките на идните работилници те ще получат познания и умения за основаване и ръководство на планове, свързани с нововъведенията. Всеки един от тях ще получи скъпо ноу-хау и препоръки от изявени експерти по тематиките: генериране на хрумвания, разбор и оценка на капацитета на новите хрумвания, дизайн и ре-дизайн на новаторски артикули, устойчиви бизнес модели и взимане на решения. След присъединяване си в работилниците, младите иноватори ще разпишат концепциите си, с които да се включат в надпреварата за премиите на самодейността.

Освен DIA, посланици на „ Иновация в деяние “ 2017/2018 са Любомир Янчев, основател на устройството за мъдро ръководство на климатици  „ Мелиса “, и Кирил Митов, който развива роботиката в България и чужбина, посредством платформите за онлайн образования по роботика “Robopartans ”.

В четвъртото издание на Академия „ Иновация в деяние “ уредниците я надграждат, тъй като имат вяра, че да си новаторски значи да се променяш към по-добро. Тъй като зад положителните планове постоянно стои една благородна концепция, те взеха решение да включат в програмата и добротворчеството. С присъединяване си в Академията всеки курсист ще има опция да поддържа една благородна идея, за която има вяра, че най-вече има потребност от подпомагане. Още при кандидатстването си всеки ще уточни плана, който желае да подкрепи, а като част от панела „ Взимане на решения “, ще може да отбрани избора си. 

 

Повече за Академия „ Иновация в деяние “ 2017/2018

Академия „ Иновация в деяние “ е план на „ Солвей Соди “ АД и започва през 2012 година През 2016 година към самодейността се причислява и „ Аурубис България “ АД като главен сътрудник. „ Иновация в деяние “ се развива в две етапи – Академия и спортна част. Всеки студент или приключил в последните пет години има право да кандидатства за включване в обучителната част, като единствено 100 от всички претенденти ще бъдат утвърдени. С помощта на одобрени експерти и специалисти в региона на нововъведенията и предприемачеството, участниците в Академията ще научат по какъв начин да основат план, както и по какъв начин да го създадат финансово резистентен и важен, с цел да докара до действителен резултат за обществото.

Състезанието дава късмет на приключилите академията, както и на всички останали, които са студенти или приключили в последните пет години, да разпишат собствен план и да аплайват за награди, предоставени от уредниците. Проектите могат да бъдат развивани в три съществени посоки. Най-добрите три плана ще получат награди, надлежно Първа премия - присъединяване в лятна стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел – 10 дни през август 2018 година, Втора премия - магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси, взаимен артикул на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, Трета премия - курс по Иновационен мениджмънт, проведен от The Business Institute. 

Повече информация за самодейността можете да намерите на интернет страницата на плана http://innovationinaction.eu/. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР