За четири дни в САЩ приходите от туризъм и услуги

...
За четири дни в САЩ приходите от туризъм и услуги
Коментари Харесай

Кога Земята, Слънцето и Луната отново ще застанат на една линия и ще можем да наблюдаваме феномена на слънчевото затъмнение?

За четири дни в Съединени американски щати приходите от туризъм и услуги поради цялостното слънчево затъмнение са над 1,2 милиарда, защото даже няколко самолетни компании бяха организирали специфични полети. Това сподели футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Пълното слънчево затъмнение на 8 април бе следено от територията на Западно Мексико, 15 американски щата от Тексас до Мейн, и източната част на Канада. То продължи повече от 4 минути, а за това време температурата падна с 2 градуса.

" Колкото повече се развиват технологиите и претърпяваме рецесии от всякакво естество, толкоз по-жадни сме за запечатване на подобен исторически миг, за отдаване на положителни страсти, за съпричастност “, разяснява доцент Тодорова.

Следващото цялостно слънчево затъмнение ще бъде следено през август 2044 година, още веднъж в Съединени американски щати – Южна Дакота, Монтана, и в Северна Канада. Частично слънчево затъмнение ще има по-късно на 12 август 2045 година и то ще може да бъде следено от територията на Калифорния до Флорида.

Частично слънчево затъмнение ще има още тази година – на 2 октомври, и то ще бъде следено в Латинска Америка. На територията на Европа отчасти затъмнение ще има на 29 март 2025 г и то ще бъде следено от територията на Англия и Португалия, а на 12 август 2026 година – от територията на Гренландия, Исландия, Испания, Русия и дребна част от Португалия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР