За БСП европредседателството е еднопартийно мероприятие и пиар в изгода

...
За БСП европредседателството е еднопартийно мероприятие и пиар в изгода
Коментари Харесай

БСП оцени европредседателството като еднопартийно мероприятие в изгода на Борисов

За Българска социалистическа партия европредседателството е еднопартийно мероприятие и пиар в полза на премиера Бойко Борисов, който не съумял да сплоти народа и институциите и довел до усилване на евроскептицизма у нас. Това е оценката на Изпълнителното бюро на социалистите, която водачът Корнелия Нинова показа през днешния ден.

Според Нинова отрицателна оценка давал и народът, който за шест месеца протестирал 72 пъти по разнообразни мотиви, а сякаш в страната трябвало да е умерено по време на председателството. Оттеглянето на 161 млн. евро непознати вложения и " бягането на българския бизнес " също били показателни за триумфа на европредседателството.

" Цялото председталество бе един пиар, едни обятия и целувки, само че не се търсеха съдружници ", разгласи Нинова. Според Българска социалистическа партия имало добра организация, само че едва наличие.

Социалистите считат, че и целите " Консенсус, конкурентност, кохезия " също не са реализирани. След българското европредседателство Европейски Съюз бил по-разделен отвсякога, пакетът " Макрон " блъснал конкуренцията, страната ни не съумяла да отбрани кохезията. Българска социалистическа партия счита, че държавното управление не се е справило с договарянията за присъединението на страната ни към Шенген, а миграцията станала все по-тежък проблем.

Според зам.-председателя на Българска социалистическа партия Деница Златева въпреки всичко би трябвало да се отдаде заслуженото на екипите от администрацията, които са работили по време на европредседателството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР