За БСП е въпрос на национален интерес забраната за продажба

...
За БСП е въпрос на национален интерес забраната за продажба
Коментари Харесай

За БСП не било страшно България да бъде съдена заради забраната за продажба на земя на чужденци

За Българска социалистическа партия е въпрос на народен интерес възбраната за продажба на аграрни земи на чужденци да остане, разгласи партийният водач Корнелия Нинова след съвещанието на управлението през днешния ден. Мотивите - нямало гаранции защо ще употребена земята, която непознати жители придобият у нас; както и че те щели да купуват, с цел да усвояват европейски дотации, предопределени за български производители.

За да търси национално единодушие за опазване на възбраната тази седмица Нинова инициира срещи с ръководителите на парламентарните групи Цветан Цветанов (ГЕРБ), Волен Сидеров ( " Обединени патриоти " ), Мустафа Карадайъ (ДПС) и Гергана Стефанова ( " Воля " ).

Поводът е инициирани от земеделското министерство законови ремонти, с които отпада въведеното през 2014 година предписание за уседналост от пет години при покупката на земеделска земя в България. Заради това ограничаване, което нарушава съществени свободи в Европейския съюз (ЕС) като придвижване на хора, артикули, услуги и капитали, м.г. бе стартирана наказателна процедура против страната ни. Според земеделското министерство в случай че възбраната не отпадне, България ще бъде санкционирана с най-малко 830 хиляди евро еднократно.

" Не е толкоз ужасно да влезем в правосъден спор и България да отбрани националния си интерес ограничаването да остане ", разгласи Нинова. По думите й Унгария и Гърция са постъпили по този метод и даже предпочитали да платят санкция, само че не и дадат опция на чужденци да изкупуват земеделската им земя.

Българска социалистическа партия се разгласи и " срещу " отпадането на спомагателното заплащане, което работещите у нас получават за прослужено време.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР