За броени часове криминалисти от РУ- Шумен задържаха извършители на

...
За броени часове криминалисти от РУ- Шумен задържаха извършители на
Коментари Харесай

Див екшън! Банда въоръжени и маскирани джигити нахлу в заведение в Шумен и стана страшно

За броени часове криминалисти от РУ- Шумен задържаха причинители на обир с оръжие. Сигнал за закононарушението бил признат малко след 03:00 часа на 13 септември в дежурната част на ОДМВР- Шумен.

Съобщено било, че незнайни, с маски на главите нахлули в заведение в центъра на града, насочили оръжие към чиновник, взели оборота, и се отправили в незнайна посока, предава БЛИЦ.

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и почнали незабавни дейности за определяне на причинителите на дръзкото посягане. Извършен бил обход в региона, само че възможните причинители не били открити. Изяснено било, че са двама, носили маски, ръкавици.

Единият насочил револвер към чиновник в заведението, споделил му да не мърда и да съобщи наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лв., след което двамата напуснали заведението.

Сигнал е подаден и в охранителната компания, която го охранява посредством паник бутон. Извършените голям брой оперативни дейности, които дали резултат.

Малко след 10:30 часа през вчерашния ден като възможен причинител е арестуван 17-годишен локален гражданин, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за който се предполагало, че му е съизвършител.

Намерени и конфискувани са голям брой следи и материални доказателства. Двамата са разпитани и арестувани за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен.

20-годишният шуменец не е престъпно проявен, а 17-годишният е установяван да държи високорискови наркотични вещества- кокаин през 2021 година. Работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на РП- Шумен.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР