За близо 11 милиона души в Япония местните власти обявиха

...
За близо 11 милиона души в Япония местните власти обявиха
Коментари Харесай

Властите препоръчват евакуация на 11 млн. японци заради тайфуна Хагибис

За близо 11 милиона души в Япония локалните управляващи оповестиха евакуация или предложиха евакуация заради тайфуна Хагибис, заяви NHK.

 © БГНЕС
Обявяването на евакуацията значи, че съществува непосредствена опасност за живота и здравето заради нарасналата заплаха от свлачища, ветрове и наводнения. До събота вечерта беше оповестена евакуация за 1,65 милиона души. Други 9,23 милиона души получиха рекомендация за евакуация.

В 12 от 47 префектури в Япония е оповестено най-високото равнище на заплаха заради значителни дъждове, породени от тайфуна Хагибис.

Информацията за това беше публикувана по интернет, тя се появи под формата на известия на мобилни телефони, предавана е и по малкия екран.
 Мощна стихия връхлетя Япония Мощна стихия връхлетя Япония
Първа жертва и в Япония. Страната продължава да се бори с най-мощната стихия от 60 години насам. Ранените са десетки. Има издадени предизвестия за ева...

По-рано най-високото равнище на заплаха заради мощни дъждове, породени от приближаването на извънредно мощния ураган Хагибис, който е № 19 в Япония, беше разгласен в префектурите на Токио, Гума, Сайтама, Канагава, Яманаши, Нагано, Шизуока. Сега към тях се причисляват префектурите Мияги, Точиги, Ниигата, Ибараки и Фукушима.

Скоростта на съпътстващите тайфуна ветрове надминава 160км/ч. Метеоролозите съпоставят това естествено злополучие с тайфуна Ида, при който през 1958 година починаха 1269 души.

Досега Хагибис докара до гибелта на 1 човек, 4 са оповестени за изчезнали, а 51 са ранените.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР