За безопасността от ползването на козметични продукти против изпотяване все

...
За безопасността от ползването на козметични продукти против изпотяване все
Коментари Харесай

Кои са опасните съставки в дезодорантите против изпотяване?


За сигурността от използването н а козметични артикули срещу изпотяване към момента се спори. От една страна, те блокират естествения развой по изнасянето на потта през порите до повърхността на кожата. Естетичните изгоди от този резултат са налице, само че се основава риск от задържане на рискови отрови в организма, изключително при постоянно прилагане на такива артикули. От друга страна, в самия състав на тези средства може да има субстанции с евентуално отровен резултат, отново изключително при продължителна приложимост.

Козметичните артикули срещу изпотяване се оферират във формата на рол-они, стикове и спрейове . В състава и на трите може да участват рискови за здравето съединения.

Най-често употребяваният химичен детайл в тези артикули е алуминият и негови соли с изразен подсушаващ резултат. Те обаче доста елементарно може да преминат през кожата към лимфните съдове на подмишниците, изключително в случаите, когато се нанасят скоро след обезкосмяване и кожата е даже леко разранена. Натрупването на алуминий в организма се асоциира с нараснал риск от Алцхаймер.

Освен йони и соли на тежки метали козметичните артикули срещу изпотяване постоянно съдържат и парабени . Това са петролни деривати с изразено антибактериално и консервиращо деяние. При попадане върху кожата обаче парабените проникват в организма и високите им равнища се асоциират с нарушение на хормоналния баланс на тялото.Структурно те наподобяват естрогеновата молекула и може да проявят сходно на нейното деяние и при двата пола.

И рол-оните, и стиковете, и спрейовете срещу дезодоранти съвсем постоянно носят съответните аромати, реализирани с включването в състава им на изкуствени ароматизатори с донякъде изяснено деяние при продължителна приложимост.

Свързани публикации.. Нощно изпотяване - безобидно събитие или алармиращ сигнал? 0 Прекомерно изпотяване - къде е повода? 1 Парабени – безвреден консервант или канцероген? 0

Други евентуално рискови съставки , за съществуването на които е добре да се следи, са пропиленгликол, талк, разнообразни видове стеарати, триклосан и други

Независимо от вида на желаните от всеки козметичните артикули срещу изпотяване, при подбирането им е добре да се търсят такива, които не съдържат посочените нагоре съставки. Днес все по-лесно се откриват био артикули с напълно обяснен състав, съдържащи главно прородни субстанции и аромати . В някои случаи техният резултат настава по-бавно, само че неналичието на евентуално рискови съставки компенсира напълно този минус.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР