За българския научноизследователски кораб Св. св. Кирил и Методий новата

...
За българския научноизследователски кораб Св. св. Кирил и Методий новата
Коментари Харесай

Полярният ни кораб Св. св. Кирил и Методий помогна на бедстваща яхта в пролива Дрейк

За българския научноизследователски транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий " новата година стартира със избавителна интервенция в пролива Дрейк.

Малко след среднощ екипажът отговори на сигнал за злополучие, подаден от канадска яхта и спомага на екипажа ѝ да стигне до пристанище Пуерто Уилямс в Чили. В момента корабът ни продължава по курса си към остров Ливингстън, оповестява.

Българският полярен транспортен съд се намира по средата на пролива Дрейк - в най-бурните води на международния океан, когато идва искане за помощ.

" В новогодишната нощ, в 2 без 15, получихме сигнал за злополучие " Мейдей ", който нашите дежурни вахтени офицери и дежурния рулеви одобриха, и след 5 минути корабът беше наведен в нужното положение и степен на бойна подготвеност Моторна яхта " Ел Дублон ", 23 метра, в която нахлуваше вода по първични данни, и която беше останала без ход ", сподели кап. II сан Николай Данаилов, пълководец на НИК " Св. св. Кирил и Методий “.

Нашият транспортен съд е най-близо, на 8 благи от яхтата, и чилийската брегова защита назначава капитан Данаилов за командващ на терен.

При 5 бала неспокойствие на морето и неуточнена обстановка на борда на яхтата екипажът се приготвя и за изваждане на хора от водата, и за отвеждането им до кораба. Отговорността за избавителната лодка е на капитан Радко Муевски.

А след към ден и половина транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий ” към този момент ще доближи и до крайната си цел - остров Ливингстън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР