За България Европа не е чужбина. Трябва да престанем да

...
За България Европа не е чужбина. Трябва да престанем да
Коментари Харесай

Радан Кънев: Следващият Европейски парламент трябва да ревизира части от Зелената сделка

За България Европа не е чужбина. Трябва да престанем да мислим за европейската политика като за европейска политика. Тя е детайл от вътрешната политика. Европейското законодателство заема толкоз огромна част от българското законодателство, че ние би трябвало да го разбираме като наше. Това сподели евродепутатът Радан Кънев в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

За това какви решения се взимат на европейско равнище отговорност имат българските евродепутати, българският еврокомисар и държавните управления, които заседават в Европейския съвет. „ Това е наше законодателство, не е външно, не е наложено, а е направено от нас, добре или зле ", разяснява Кънев.

Успокояването на инфлацията в България зависи доста от инфлацията в Европейски Съюз, защото пазарът ни е доста мощно обвързван. „ Тук това, което за мен е доста притеснително, е, че на фона на една доста ускорена инфлация през 2021 и 2022 година, Европейска комисия продължи да предлага ограничения, които са по съществото си проинфлационни. В рамките на огромния законодателен пакет, който условно назоваваме Зелена договорка - огромна част от тях към този момент са в действие, други към момента се разискват, имаше поредност от решения, които водят до директно повишаване на цените. Например стягането на търговията с излъчвания. Хората реагират с цялостно право, тъй като не са осведомени. Това е от 2005 година и доста ръководства в България дължат доста сериозен отговор за какво не са комуникирали с жителите, с бизнеса, със синдикатите, с медиите какво се случва на пазара на излъчвания.. И тук отговорността на българските държавни управления е чудовищна, голяма ", даде образец евродепутатът.

По думите му идващият Европейски парламент може и би трябвало да ревизира елементи от Зелената договорка.

Влизането в Шенген и еврозоната на 1 януари 2025 година съгласно него е допустимо.

Според него Политическа партия и Демократична България би трябвало да се явят на изборите за Европейски парламент с обща листа.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР