За България е важно подпомагането на тютюнопроизводството да продължи, така

...
За България е важно подпомагането на тютюнопроизводството да продължи, така
Коментари Харесай

България иска подпомагането на тютюнопроизводството да продължи

За България е значимо подпомагането на тютюнопроизводството да продължи, тъй че секторът да претърпи софтуерно обновяване, а в активността се включат повече младежи. Това е споделил зам.-министърът наземеделието, храните и горите Цветан Димитров на Форум за ориенталските сортове тютюн, проведен от Международната асоциация на тютюнопроизводителите (ITGA) в гр. Литохоро, Гърция.

България ще сложи въпроса за ориста на тютюнопроизводителите и в хода на договарянията за промяна на Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз, е споделил Димитров, представен от пресцентъра на ведомството. " За нас ориста на тютюнопроизводителите ще бъде значима част от крайното съглашение за бъдещата обща селскостопанска политика, с цел да се избегнат отрицателни последствия за сензитивните територии, които нямат друга икономическа опция ", е подчертал той. Зам.-министърът е съобщил, че България е заинтригувана от опазване на сегашните и основаване на нови финансови принадлежности за поддръжка прихода на заетите в бранша заради стопански, районни и най - към този момент обществени аргументи.
По думите му измежду задачите на държавната политика за бранша е повишение на конкурентоспособността на българските тютюнопроизводители, както и стимулирането на производството на по-висококачествен тютюн, отговарящ на пазарните условия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР