За България е приоритет Европейската прокуратура да заработи бързо, смята

...
За България е приоритет Европейската прокуратура да заработи бързо, смята
Коментари Харесай

Ахладова: За България е приоритет Европейската прокуратура да заработи бързо

За България е приоритет Европейската прокуратура да проработи бързо, счита правосъдният министър Десислава Ахладова  Десислава Ахладова Десислава Ахладова е родена през 1974 година Придобива магистърска степен "Право " в Югозападен. Мнението си тя е изразила по време на неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз "Правосъдие и вътрешни работи ", състояло се по видеоконферентна връзка.

Ахладова е допълнила, че за обезпечаване на нужните условия за работа на европейските делегирани прокурори, и гарантиране на тяхната самостоятелност според условията на Регламента и обезпечаване на водещата роля на Европейската прокуратура, Министерството на правораздаването внася Законопроект за промени на Наказателно-процесуалния кодекс и на Закона за правосъдната власт в Министерски съвет, чието публично разискване завършва през днешния ден.

Тя е подчертала върху поредната позиция на страната ни в процеса по създаване на европейската прокуратура, като е уведомила, че все още, в който на 29 септември 2020 година Колегията на Европейската прокуратура е приела разпоредбите за работа на европейските делегирани прокурори, у нас към този момент е почнало междуведомственото координиране и публичното разискване на посочения законопроект.

По време на днешното съвещание е била показана Стратегията за битка със половото принуждение над деца и плануваните в нея ограничения за противопоставяне на действията, осъществени в интернет среда. Министрите на правораздаването са удостоверили нуждата от използване на изчерпателен метод - за предварителна защита на сходни действия, поддръжка за жертвите и наказване на причинителите. Тези ограничения следва да се осъществят в тясно съдействие с интернет доставчиците и неправителствените организации.

Ахладова е показала националния опит по отношение на унищожаване на материали с похищения против деца в интернет пространството. По тематиката за антисемитизма министрите се обединили към концепцията за национални тактики и проекти за деяние, които страните членки да изготвят за битка с антисемитизма, включващи профилирани образования за различаване на подобен тип закононарушения, възстановяване на регистрацията и събирането на данни за закононарушения от антисемитски подбуди, както и за използване на обща формулировка за антисемитизъм, която към този момент е призната от България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР