За България е хубаво, когато има кауза, каквато беше европредседателството.

...
За България е хубаво, когато има кауза, каквато беше европредседателството.
Коментари Харесай

Борисов държи бъдещите бойни самолети да са нови


За България е хубаво, когато има идея, каквато беше европредседателството. Тя ни активизира и сплотява. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, помолен да разяснява настоящи вътрешни и външнополитически проблеми.
По отношение на референдума в Република Македония, министър председателят акцентира: "Всеки един народ самичък дефинира ориста си. Ние единствено можем да кажем, че поддържаме нашите съседи по пътя им към НАТО и Европейски Съюз ".
Според Борисов обаче не би трябвало да се бъркаме във вътрешните работи на Македония със препоръки. "Оставям на македонските политици да преценяват по какъв път да вървят, а ние по всякакъв начин ще ги поддържаме ", съобщи той.
Премиерът разяснява и отварянето на офертите за нов изтребител. Борисов акцентира, че държи бъдещите бойни самолети да бъдат нови.
"Държим да бъдат нови, освен да могат да охраняват нашите летци небето ни. Ако стане война, да имаме най-модерните самолети ", сподели Борисов. Той съобщи, че са поканени летците от Граф Игнатиево, с цел да се срещнат с предлаганите самолети, тъй като съгласно него точно те са най-хубавите летци и ще би трябвало да летят на тях.
Борисов разяснява и проблемите на хората с увреждания. Той уточни, че вместо желаните 105 млн. лв., държавното управление ще отпусне в новия бюджет 150 млн. лв..
"Винаги съм поемал отговорността. Обещал съм в новия бюджет да има 150 млн. лв. повече за хората с увреждания. Борбата против олигархията и противозаконната контрабанда ни дава опция да заделим пари за обществена политика ", уточни той./Дарик

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР