За Азия е невъзможно да се изхранва сама и континентът

...
За Азия е невъзможно да се изхранва сама и континентът
Коментари Харесай

Азия не може да се изхранва сама. И за да промени това са ѝ нужни $800 милиарда

За Азия е невероятно да се изхранва сама и континентът би трябвало да влага 800 милиарда $ през идващите 10 години, с цел да успее да отговори на търсенето на хранителни артикули. Това се споделя в нов отчет, носещ името Asia Food Challenge Report.

Населението на континента пораства, а потребителите търсят по-сигурна, здравословна храна, се споделя в него.

Разходите за хранителни артикули в Ация ще се удвоят от 4 трилиона $ през 2019 година до 8 трилиона $ през 2030 година.

" Ако тази инвестиция (бел.ред. от 800 милиарда долара) не бъде осъществена, считаме, че промишлеността няма да може да отговори на търсенето, което ще докара до по-лоши условия за популацията ", споделят специалистите от PwC, Rabobank и Temasek в отчета.

" Азия не може да се самоизхранва и разчита на дълги вериги за доставки от Америка, Европа и Африка ", се показва още в документа.

Освен възходящият брой на популацията климатичните промени също ще прибавят спомагателен напън върху района, което ще даде резултат в проблеми с доставките и волатилност на цените.

И в случай че размера на обработваемата земя на човек на континента ще се свие с 5% до 2030 година, то броят на хората следва да се усили с близо 250 милиона души или с население, равняващо се на това на цяла Индонезия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР