За автора Симеон Белорешки е инженер по автоматизация, EMBA, от

...
Коментари Харесай

Калифорния – една година след режима на тока

За създателя Симеон Белорешки е инженер по автоматизация, EMBA, от Американския университет в Благоевград с дълготраен управнически опит в Близкия изток, а преди този момент съветник по енергийни планове в EMEA и началник планове в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", модернизацията на блокове 1, 3, 4 в " Марица-изток 2 " и редица планове в " Лукойл Нефтохим ". Текстът се разгласява в партньорство с.
През август предходната година в Калифорния имаше съществени разстройства в енергоподаването, довели до планови прекъсвания на тока. Естествено, нещата незабавно се политизираха и се появиха публикации, посочващи всевъзможни аргументи за това. Противно на множеството първични отзиви, че в основата е всеобщото нахлуване на ВЕИ, показах в, че Калифорния освен ще продължи, само че и ще форсира внедряването на ВЕИ и акумулатори.

Да напомним обаче някои общовалидни обстоятелства при спиране и режим на тока. Когато има такова събитие, то ВИНАГИ е резултат на проблем в ръководството на мрежата, дали ще е погрешно обмисляне, погрешно сработили отбрани, дали ще е нещо непредвидено и непредсказуемо, и в никакъв случай не е резултат от едно само нещо. Така е и в този случай.

Докладът за събитията в Калифорния уточни три съществени аргументи:

съществуващата система за обмисляне не регистрира толкоз рискови режими на работа, които се следят в резултат на измененията в климата; в прехода към благонадежден, чист и наличен микс (да, това е малко обтекаемо по принцип), планирането на ресурсите не е било задоволително, с цел да обезпечи нужните генериращи мощности в ранните вечерни часове; някои пазарни практики за ден-напред в допълнение утежняват обезпечаването на запаси в моменти със стресово натоварване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР