За автора Симеон Белорешки е инженер по автоматизация, EMBA, от

...
Коментари Харесай

Само политиците ли са виновни за безизходицата в енергетиката?

За създателя Симеон Белорешки е инженер по автоматизация, EMBA, от Американския университет в Благоевград с дълготраен управнически опит в Близкия изток, а преди този момент съветник по енергийни планове в EMEA и началник планове в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", модернизацията на блокове 1, 3, 4 в " Марица-изток 2 " и редица планове в " Лукойл Нефтохим ". Текстът се разгласява в партньорство с.
Преди доста години, в интервала останал в съзнанието на по-възрастните като " Татово време ", сега когато " компютър " беше най-модерната дума, имаше една подигравка в Стършел, показваща обезпокоена чистачка, която би трябвало да се изрича пред колектива по време на заседание. Началникът и я успокоява: " Не се притеснявай, приказва както нормално, просто понякога споменавай думата " компютър ".

Сега един от горещите въпроси е какво вършим с енергетиката около зелената договорка. И естествено, всеки политик визира тематиката и общо взето приказват както постоянно, само че понякога включват думите " водород ", " декарбонизация ", " индустриални хъбове ", " зелена договорка ".

Нека оставим настрани " неприятните ", които желаят да се облагодетелстват единствено персонално и да предположим, че хората, които се кандидатират за депутати и се борят за нашето доверие, са с положителни планове и желаят да създадат нещо, от което ще завоюва обществото като цяло. И тъй като е елементарно да се търсят пропуски в другите, дано да го създадем по-лично. Какво аз бих направил, в случай че съм политик и какво, в случай че съм експерт (не обичам доста думата специалист, въпреки при днешните занижени критерии, елементарно мога да попадна официално в тази категория).

Вероятно, за разлика от мнозина, аз съчувствам на новите политиците и ни минимум на тези, които са във властта последните десетина години и ще обясня за какво. Ако съм политик и съставлявам Старозагорския край, мога да съм почтен и прям, може и да не съм и да желая да се харесам и вероятно да бъда определен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР