За Александър Николов имаше доклади в министерството. Още на втората-третата

...
За Александър Николов имаше доклади в министерството. Още на втората-третата
Коментари Харесай

Енергийният министър знаел за нередности с бившия шеф на АЕЦ „Козлодуй“ още преди санкциите по „Магнитски“

За Александър Николов имаше отчети в министерството. Още на втората-третата седмица направих смяна в управлението и той бе освободен. Тогава много медии и политици се оповестиха в негова отбрана, само че явно решението ми е било вярно. Това съобщи в изявление за „ Лице в лице “ енергийният министър.
Всичко по тематиката: Новите наказания " Магнитски " 74
По думите му е имало отчети, от които е ставало ясно, че някогашният началник на АЕЦ " Козлодуй " е прокарвал ползи. заключи, че обвиняванията съответстват с тези, които са отправени по " Магнитски ". " Реагирах на данни, които съществуваха. Тези отчети бяха изпратени до доста служби. Учудващо, че предходното ръководство не е подхванало нещо по проблема. Става въпрос за подозрения с контракти, свързани лица. Договри с компании, които съставляват свързани лица, пазят се избрани ползи. За всевъзможни работи, свързани с употребата и поддръжката на АЕЦ „ Козлодуй “. Материалите са към този момент изпратени по службите. Очевидно зад океана имат наблюдения. Информацията съответствува. Жалко е, че сами не предизвикваме по-активни дейности, само че пък приветстваме всякаква помощ ", добави той. 

уточни като неточност енргетиката и политиката да се смесват. " Корупция с политическа защита. Нещата би трябвало да се гледат експертно и да се работи без политизиране ", безапелационен бе министърът. 

Той уточни още, че и в Министерство на енергетиката няма информация, че бащата на Кирил Петков е бил командирован в Турция с цел да договаря доставки за газ, каквито обвинявания насочи в интервю бившият зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР