За Acibadem Healthcare Group, 2023 беше година на постигнати цели

...
За Acibadem Healthcare Group, 2023 беше година на постигнати цели
Коментари Харесай

Acibadem през 2023: Година на постигнати цели

За Acibadem Healthcare Group, 2023 беше година на реализирани цели и осъществени планове. Водещ снабдител на здравни услуги в Турция и чужбина, Acibadem навлиза в 2024 година с мрежа от 24 лечебни заведения и 16 медицински центъра в 5 страни, които притеглят пациенти от целия свят. Университетът Acibadem, висше образователно заведение от същия бранд, завърши вложенията си в зелени други възможности и към този момент задоволява 100% от енергийните си потребности посредством възобновими източници на сила, с почти нулеви въглеродни излъчвания. Наскоро наградена като осемкратен първенец по експорт на здравни услуги в Турция, компанията възнамерява да продължи да влага в разширение на своята мрежа, възстановяване на услугите и използване на устойчиви решения за бъдещето.

Разширяване на болничната мрежа и точките за контакт

През 2023 година Acibadem Healthcare Group закупи най-голямата частна болница в Измир, третият по величина град в Турция, и два медицински центъра в същия град. Така след откриването на LEED Gold-сертифицираната болница Acibadem Atasehir през септември 2022 година и придобиването на лечебните заведения в Измир, веригата Acibadem сега включва 24 лечебни заведения и 16 медицински центъра в пет страни, в това число Турция, България, Македония, Сърбия и Нидерландия.

Acibadem усили наличието си на интернационалния пазар до 58 Health Point офиса в 29 страни и 53 града. Това са контактните точки за интернационалните пациенти, които търсят второ здравно мнение или се интересуват от лекуване в лечебни заведения Acibadem. С над 400 чиновници, офисите Health Point дават информация, съвещания и 360-градусова подкрепа на интернационалните пациенти, които пътуват до Турция за медицински услуги.

Инвестиции в технологии и нововъведения

Болници Acibadem са известни с потенциала си да вземат решение комплицирани медицински случаи. Това е мястото, където неотдавна бяха сполучливо разграничени сиамски близнаци, а 8-килограмово бе трансплантирано с черен дроб. Това е и мястото, където за една година са лекувани над 600 деца със сърдечни болести, в това число новородени, с над 95% успеваемост. Acibadem беше първото лечебно заведение в Турция и района, което приложи CAR Т-клетъчна терапия - новаторско лекуване на рак, което употребява имунни кафези за атакуване на тумори.



През 2023 година Acibadem продължи да влага в човешки запаси и модерни технологии, с цел да обезпечи допустимо най-хубавите грижи и резултати за своите пациенти. С екип от над 3000 лекари и повече от 5000 медицински сестри, болничната верига разполага с едни от най-хубавите медицински експерти в своите сфери. Болничната група е известна с центровете си от клас А в региона на онкологията, неврологията и неврохирургията, трансплантация на органи и костен мозък, сърдечни грижи, педиатрични грижи, инвитро оплождане, гръбначна хирургия и спортна медицина. Наскоро отворилите Международен център за ставни болести в болница Acibadem Maslak и Център за роботизирана рехабилитация в болница Acibadem Taksim концентрират богат опит и технологии, с цел да оказват помощ на своите пациенти да възстановят двигателните си функционалности и качество на живот.

Сред целите на Acibadem е най-съвременно лекуване на онкологични болести, за което спомага най-новото високотехнологично съоръжение, налично в света. Пациентите на Acibadem имат достъп до най-новите апарати за лъчетерапия, в това число Кибер нож (CyberKnife) за неинвазивна радиохирургия, Гама нож (Gamma Knife ICON) за мозъчни тумори и лезии, MR Linac, комбиниращ линеен ускорител и магнитен резонанс (ЯМР), и Ethos, който вкарва изкуствен интелект (AI) в лекуването на рака. Acibadem продължава да влага в най-новите технологии, с цел да обезпечи най-високо равнище на сигурност, точност и резултатност за своите пациенти.

Образование за бъдещите генерации в опазването на здравето

Acibadem е първият снабдител на здравни услуги в Турция, построил висше образователно заведение в своята конструкция. Създаден през 2007 година от Acibadem Health & Education Foundation като организация с нестопанска цел, през днешния ден университетът Acibadem Mehmet Ali Aydinlar University образова идващото потомство експерти в медицината, фармацията, здравните науки. В него се обитават Обучителен център за клинични симулации (CASE), проучвателен лаборатории и център за биодизайн, основани да развиват напреднали умения и ноу-хау. Със 733 чиновници, 5 596 студенти и 8 675 приключили бакалавърски, магистърски и асоциирани стратегии, университетът Acibadem притегля студенти от целия свят. През образователната 2022-2023 година 280 интернационалните студенти в 5 факултета избраха образователното заведение за своето образование.

С мисъл за бъдещето, университетът инициира и осъществя съществени зелени планове. По мотив 100-годишнината на Република Турция през октомври 2023 година, университетът Acibadem разгласи, че към този момент задоволява 100% от енергийните си потребности от естествени източници, като вятърна и слънчева сила. По този метод доста ще се понижи корпоративният въглероден отпечатък. Енергийните вложения са еквивалентни на засаждането на 300 000 дървета върху 2 000 000 m² повърхност, а годишно в атмосферата ще бъдат изпускани 7 500 тона по-малко въглероден диоксид.

В услуга на пациентите, с грижа към живота

През 2023 година повече от 5,5 милиона пациенти посетиха Acibadem за своите здравни потребности. Степента на тяхната задоволеност е 95%, съгласно изследвания и анкети измежду пациентите. Над 50 000 интернационалните пациенти от 5 континента и 96 страни избраха Acibadem за своето лекуване. От естетични и пластични интервенции до комплицирани и сложни типове лекуване, минимално инвазивна и роботизирана хирургия, медицинските екипи посрещат всеки пациент с експертни умения и грижовно отношение.

Сиамски близнаци - Мултидисциплинарна хирургия: 5-месечни близнаци, свързани от гръдната стена до корема, дойдоха в болница Acibadem Atakent от Алжир. Черният дроб и перикардът на децата бяха слети, липсваха гръден панер и ребра, а едното от девойките бе с тежка хидроцефалия, заради което главата ѝ нарастваше бързо. След 6 месеца интензивна подготовка и обмисляне, в това число виртуални интервенции върху 3D компютърни модели, близначките бяха сполучливо разграничени със комплицирана интервенция, траяла 9 часа. Повече от 100 лекари, медицински сестри и механически личен състав сплотиха напъните си по време на предоперативния развой, интервенцията и следенето. 4 месеца по-късно девойките бяха изписани да се приберат у дома, с цел да стартират новия си независим живот.

Роботизирана рехабилитация – Увреждане на гръбначномозъчен нерв: Жена от Кувейт страдаше от частична парализа и лимитирана пъргавина заради увреждане на гръбначномозъчен нерв по време на интервенция в своята страна. Въпреки че беше търсила лекуване в Съединени американски щати и изпитваше непрекъсната болежка, тя реализира забележителен прогрес едвам откакто стартира рехабилитационна стратегия в Acibadem. След интензивна 9-месечна физиотерапия и проект за рехабилитация, в това число роботизирана рехабилитация през последните 3 месеца, тя към този момент може да върви независимо и да извършва ежедневните си действия.

Лъчетерапия – Рак на кожата ( Меланом): Пациентка от България страдаше от огромен израстък в региона на бузата. Внуците у дома даже не смеели да я погледнат в лицето. Беше минала няколко интервенции, само че туморът постоянно се завръщал. В Acibadem пациентката беше лекувана с лъчетерапия с отличен резултат: туморът изчезна изцяло. Възрастната жена стартира още веднъж да приказва и играе с внуците си.

Лечение на спастичност - Селективна дорзална ризотомия (SDR): 4-годишно момче с церебрална парализа от Ирак страдаше от тежка спастичност и мъчителни конвулсии. Acibadem предложи селективна дорзална ризотомия - интервенция, осъществявана за понижаване на спастичността или високия мускулен тонус. След сполучлива SDR хирургия и едномесечна физическа рехабилитация в Acibadem, фамилията се завърна в родния си град и продължи физиотерапията вкъщи. Днес момчето е на 5 години и може да върви независимо с помощни средства. Скоро ще моде да върви без никаква поддръжка. Той е по-уверено и обществено дете, което има опция за по-добър живот.

За спомагателна информация и консултация:

Тел. 02 851 1228





 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР