За 8 март, Световния ден на жената, издателска къща „Жанет

...
За 8 март, Световния ден на жената, издателска къща „Жанет
Коментари Харесай

Стихосбирката ¾ любов срещу насилието над жени

За 8 март, Световния ден на дамата, издателска къща „ Жанет 45 “ стартира акция против насилието над дами с издаването на стихосбирката „ ¾ обич “.

Причината за започването на акцията е стряскащата статистика за броя на дамите, които са били жертви на домашно принуждение – една на всеки четири българки. За да повдигне тематиката за този проблем, книгата употребява един от знаците на любовта – поезията. Чрез нея издателството желае да покаже по какъв начин не би трябвало да наподобява любовта, по тази причина и всяко 4 стихотворение в стихосбирката не е обвързвано с обич, а тъкмо противоположното – то демонстрира болката и унижението, през което ¼ от дамите в България са прекосявали.

В книгата със свои произведения вземат участие българските поети Димана Йорданова, Димитър Кенаров, Иван Ланджев, Лили Йовнова, Петър Чухов, Надежда Радулова, Рене Карабаш и Георги Господинов.

Със стихосбирката издателска къща „ Жанет 45 “ желае да даде публичност на този проблем и на тази ужасяваща статистика, тъй като има вяра, че единственият метод да я променим е първо всеки от нас да заприказва за това.

Средствата от продажбата на книгата ще бъдат дарени на организации, които оказват помощ на дами, станали жертви на домашно принуждение.

Като сътрудници в акцията се включват креативната организация Huts J. Walter Thompson и пиар организацията V+O.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР