За 72 часа езадържан служителят от ГДБОП, който беше уличен

...
За 72 часа езадържан служителят от ГДБОП, който беше уличен
Коментари Харесай

Служителят на ГДБОП, предавал информация на Русия, е задържан за 72 часа

За 72 часа езадържан служителят от ГДБОП, който беше махленски в шпионаж в интерес на Русия.

" По този случай се работи относително нескончаем интервал от време. През цялото време СГП е била в съгласуваност и е провеждала срещи с ДАНС в лицето на зам.-председателя Петър Петров и наблюдаващия прокурор Ангел Кънев. Служебно ни е известно, че това, което ще се изнесе, е само и единствено плод на работата на ДАНС. "

Това разгласи градският прокурор на София Илиана Кирилова по отношение на извършената взаимна профилирана интервенция по линия на опазването на националната сигурност.

Прокурор Ангел Кънев разяснява, че досъдебното произвеждане е формирано предходната година и по него работят единствено български служби. " Привлечен е към наказателна отговорност едно лице български жител, чиновник на ГДБОП. Същия в нескончаем интервал от време е осъществил връзка със специфичните разследващи служби на Руската федерация. Той е предоставял информация, направена от български служби. Всичките ни дейности са били след позволение на Софийски градски съд. " - сподели той.

Кънев разяснява, че са взаимодействали с сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи.

" Ще се организира разпит и е постановено задържане 72 часа ", разгласи той, като добави, че настояването за мярка за неотклонение ще бъде импортирано в съда допустимо най-скоро.

Петър Петров, заместник-председател на ДАНС, увери, че работата по случая е стартирана от ДАНС, и няма присъединяване на непознати служби.

" Няма непознати служби, нито непознати служби са арестували чиновник на ГДБОП. Разработката е почнала в ДАНС и по нея са работили единствено български органи. " - уточни той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР