За 70-и път влязохме в Книгата на Гинес преди броени

...
За 70-и път влязохме в Книгата на Гинес преди броени
Коментари Харесай

Ето кои българи прославиха страната ни и се записаха в Гинес, рекордите ни вече са 70

За 70-и път влязохме в Книгата на Гинес преди броени дни. За достижението са виновни чиновници на “Марс инкорпорейтед България”, които подредиха най-голямата мозайка от бонбони M&M’s. Повече от 1 млн. шоколадови бонбона оформиха мозаечно лого с величина от 49,59 квадратни метра и обща площ161 квадратни метра – колкото игрище за волейбол. Поставянето на върха се случи в столичния “Paradise Center” на бул. “Черни връх”, написа " Труд ".

В момента в “Книгата за върхове Гинес” като най-голяма мозайка от бонбони M&M’s е записано достижение от 11,5 квадратни метра. Рекордът е подложен в американския щат Айдахо през 2014 година 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда пъзела от бонбонки дружно с другари и фамилията си в продължение на 6 дни. Цялата мозайка се състои от 70 980 бонбона или по към 6160 на квадратен метър. Това достижение в този момент ще бъде изместено от българския връх, за постигането на който бяха нужни повече от звук шоколадови бонбони. Справочникът съдържа сбирка от близо 50 хиляди интернационално приети международни върха, измежду които човешки достижения и естествени аномалии. Някои от върховете обаче биват премахвани заради етични съображения.

Така да вземем за пример през 1991 година отпадат върховете по надяждане и надпиване заради заплаха за здравето на участниците.

Сред 70-те достижения са включени персонални върхове на българи, както и върхове, реализирани на територията на България. В влиятелния указател България е показана посредством спортни върхове, най- постоянно в самостоятелните дисциплини. Рекордите на Румяна Нейкова, Стефка Костадинова, Петър Стойчев, Диана Йорданова ще останат освен в справочника на Гинес, само че и в международната история на спорта. На фона на огромните достижения на спортистите ни, в Книгата на Гинес има и скръбен връх. Става дума за най- огромната загуба в историята на хокея.

Женският ни хокеен тим безусловно е победен от хокеистките на Словакия през 2008 година. Те вкарват 82 пъти шайбата във вратата на нашите, до момента в който при нас резултатът е нула от началото до края на мача. Статистиката сочи, че съперничките ни са се разписвали на всеки 43 секунди. Сред най-автентичните български върхове е този за най-голямата мартеница. Тя е направена във Видин през 2015 година и е с дължина близо 17 километра. Работата по нея лишава цялостен месец.

Друго забавно достижение е върхът на варненския барман Пенчо Пенчев, който предлага в бара си 2014 коктейла. През 2014 година той усъвършенства досегашния връх от 1501 коктейла, принадлежащна бар в столицата на Шри Ланка – Коломбо. Най-голямата непубликувана кръстословица в света също е дело на българин – Христо Йоницов. Тя съдържа 93 769 термина, което е близо с 80 хиляди повече от предходния връх. Кръстословицата се простира върху 1001 листа и е с дължина 300 метра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР