За 7-те месеца работа в НС положихме началото на една

...
За 7-те месеца работа в НС положихме началото на една
Коментари Харесай

Александър Ракшиев, ПП: Въпросът не е дали ГЕРБ ще е първа сила, а дали ПП, ДБ и БСП ще имат повече от 121 депутати

" За 7-те месеца работа в Народно събрание положихме началото на една същинска смяна в редица сфери. Имаше още доста какво да свършим, само че би трябвало да мислим в подтекста на времето, с което разполагаме ", съобщи пред Българска национална телевизия Александър Ракшиев от Политическа партия.

" Да стартираме с тематиката за правосъдната промяна - там не успяхме да доведем нещата до дъно, само че положихме положителни основи. Като смяна на Закона в правосъдната власт, с който дадохме по-голяма самостоятелност на европейската прокуратура. Един от проблемите на българското правораздаване е, че има монопол върху досъдебни производства от страна на българската прокуратура. Другият проблем беше, че българската прокуратура имаше прекалено много лостове за вмешателство в работата на европейската прокуратура. Може да се каже, че монополът върху повдигането на досъдебното произвеждане е разрушен, което е доста положително начало за това, което обществото чака от правосъдната система - да раздава правораздаване ", сподели Ракшиев.

Заяви също, че в битката с корупцията са постигнали напредък при опитите да бъдат пресечени корупционните потоци. " Капитан Андреево " влиза в тази рубрика, успяхме да осветлим една скица, която е течала в продължение на 10 години. Приходът към този момент отива в държавната хазна, сподели Ракшиев.

" Най-големият негатив на Политическа партия е това, че започнахме без парламентарен опит. Това разреши на опозицията да безчинства с процедурни хватки върху парламентарния развой. Позитивът от този опит, е че не сме плаха и неопитна политическа мощ, а в противен случай. В идващия парламент няма да губим време да се учим по какъв начин да противодействаме на тези парламентарни хватки. Натрупахме военен опит сигурно ", сподели Ракшиев.

Дали ще се явят с Демократична България дружно на избори би трябвало обаче да бъде разисквано от груповите органи. Решението ще бъде взето и откакто доста деликатно се срещнат със социологията.

Категоричен е, че при изборите не е значимо дали ГЕРБ ще са първа политическа мощ.

" Въпросът не е дали ГЕРБ ще е първа политическа мощ, тук същинският въпросът е дали Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия ще съберат повече от 121 депутати. Защото, в случай че трите обединения имаме болшинство, няма значение кой ще е първа, втора или трета политическа мощ, значимо е, че болшинството ще бъде при нас и дали с първия или втория мандат, ще имаме едно стабилно държавно управление, което се надявам да се задържи най-малко 4 години ", сподели Ракшиев.

Той удостовери, че се чака регистрацията на Политическа партия като партия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР