За 53 път на 22 април отбелязваме Деня на Земата.

...
За 53 път на 22 април отбелязваме Деня на Земата.
Коментари Харесай

„Инвестираме в нашата планета“: 24 часа отбелязваме Деня на Земята

За 53 път на 22 април означаваме Деня на Земата. 24 часа, в които милиони души по света отдават респект на природата и се пробват да възстановят хармонията с околната среда, да опишат за проблемите ѝ и да насочат светлините на прожекторите върху климатичните промени и екологичните произшествия.

От 1970 година интернационалната общественост отбелязва събитието, с цел да показва поддръжка към опазването на околната среда. Тази година световната акция се организира под надпис „ Инвестираме в нашата планета “.
Фокусът на Деня на Земята 2023 година е ориентиран
към избавяне на човечеството от климатичната рецесия и основаване на зелена стопанска система за всички, като вниманието е ориентирано към всяка страна по света.

Как може да се включите?

Идеите да помогнем обществото да бъде в естетика с природата още веднъж са безкрайни. Ето и някои от тях:
Да засадим дърво;Да понижим потреблението на пластмаса;Да помислим какво да променим в всекидневието си, с цел да бъдем в интерес на природата;Да насърчаваме вложението в производството на сила от възобновими източници;Да понижим потреблението на електрическа енергия както в дома, по този начин и на работното място;Да се включим в почистването на околната среда.
Мрежата за Деня на Земята е основала и интеркативна карта, където може да посочите какво събитие планирате и да го отбележете, както и да наблюдавате с какви начинания милиони хора по света означават Денят на Земята.

За обществените мрежи е основан хаштага #earthday2023.

Как поражда честването на Денят на Земята?

Концепцията за Деня на Земята е основана за първи път от американския сенатор Гейлорд Нелсън. Това се случва, откакто той става очевидец на опустошенията от разлива на нефт край крайбрежията на Санта Барбара, Калифорния, през 1969 година

Вдъхновен от студентското антивоенно придвижване, сенатор Нелсън желае да влее силата на студентските антивоенни митинги в зараждащото се публично схващане за замърсяването на въздуха и водата, написа уеб сайтът на Денят на Земята.

Нелсън афишира концепцията за „ национална самодейност за запазване на околната среда “ пред всички медии и притегля за съидейници.

С вярата да разшири публичната осведоменост за замърсяването на въздуха и водата сенатор Нелсън управлява екологични акции в кампусите на университетите в цялата страна – подсилен от деятеля Денис Хейс и конгресмена Пийт Макклоски.

На 20 април 1970 година
20 милиона американци излизат по улиците,
с цел да показват своята съпричастност към опазването на околната среда. Хиляди университети провеждат митинги против утежняването на околната среда.

Историческото първо отбелязване на Денят на Земята реализира обединяване на републиканци и демократи, богати и небогати, разнообразни организации, студенти и доброволци, застанали дружно зад концепцията за запазване на заобикалящия ни свят.

Историческото първо на Земята реализира обединяване на републиканци и демократи, богати и небогати, разнообразни организации, студенти и доброволци, застанали дружно зад концепцията за запазване на заобикалящия ни свят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР