За 50 години курортът "Албена" се превърна в един от

...
За 50 години курортът "Албена" се превърна в един от
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Курортът Албена се превърна в символ на българския туризъм

За 50 години курортът "Албена " се трансформира в един от знаците на българския туризъм, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на тържеството за отбелязване на юбилея на комплекса.

"Албена не е единствено знак на природа, естетика, успокоение и качество, това е и един от знаците на българския туризъм ", уточни министърът.

Тя добави, че Албена е място, което съчетава отлични условия за развиване на туризъм целогодишно. Министърът даде обещание идващият Национален ръб по туризъм, както и други интернационалните конгреси, свързани с туризма, да се провеждат в откритата в комплекса нова многофункционална зала "Перуника хол ".

Ангелкова и членове на управлението на "Албена " АД сложиха капсула на времето с обръщение към бъдещите генерации в специфичен фундамент. Капсулата съдържа част от финия пясък от плажната линия в курорта, мед и минерална вода, създадени в района, юбилейни значки, флашка със фотоси, разкриващи историята на курорта, и вестник със спомен на хора, работили в Албена. Капсулата ще бъде отворена след 50 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР