За 48-и пореден ден протестиращи се събират на протест в

...
За 48-и пореден ден протестиращи се събират на протест в
Коментари Харесай

48-ми ден на протестиращи изсипаха риба пред МС, състоя се и контрапротест

За 48-и следващ ден протестиращи се събират на митинг в така наречен Триъгълник на властта. Протестиращите изсипаха пред постройката на Министерски съвет няколко кашона с мъртва риба, като посланието е " Рибата се вмирисва откъм главата ".

Ето по какъв начин участници в митинга на площад " Независимост " в центъра на столицата разясниха пред БНР консултациите сред ръководещите за конституционни промени:

" По принцип нямат право да вземат решение и да избират нова Конституция, тъй като те от 10-11 година нарушават Конституцията, по всяко едно време и по всеки един въпрос. Просто желаеме ние да представим като жители новите хора, които да ръководят страната и те да изберат Конституцията " ;

" По принцип е хубаво да има нещо ново в тая страна, само че би трябвало да е доста добре измислено и признато от необятни цивилен маси. Това, което предлага ГЕРБ, е за печелене на още време и заличаване на обстоятелства, доказателства ".

Исканията остават същите оставка на основния прокурор и държавното управление, отдалечено и машинно гласоподаване, както и предварителни избори.

А мощната стихия в София събори част от палатковия лагер пред Ректората на Софийския университет. Конструкцията на една от шатрите не издържала под напора напразно. След бурята протестиращите съумяха да възстановят палатковия лагер.

Блокадите в София остават, придвижването през основните кръстовища в столицата към момента е блокирано.

И контрапротест

На пилоните на НДК и пред посолството на Румъния още веднъж се събраха недоволни от блокадите като форма на митинг против държавното управление.

" Аз смятам, че демократичният митинг би трябвало да се води демократично и че би трябвало всичко да се прави съгласно закона " ;

" Ние сме тук срещу блокадите на София, за нас това е нелегално. Всеки има право да стачкува, аз съм " за " митингите. Протестирал съм и против цените на горивата, ДАНСwithme, против Пеевски, за цените на тока, защо ли не. Този митинг не е партиен, не поддържаме Борисов, това е срещу блокадите на София, желаеме да живеем обикновено ", споделиха недоволни жители пред БНР.

Организирана е подписка, която ще бъде импортирана като сигнал в Прокуратурата за осъществени закононарушения против републиката, в която са изброени Румен Радев, Христо Иванов, Мая Манолова и други лица от антиправителствените митинги.

Във Варна се организира обичайното протестно шествие . То стигна до офиса на НФСБ, където протестиращите хвърляха яйца по него и скандираха " Домати и яйца до оставката ", заяви bTV.

Поводът е нападки от страна на партията към протестиращите, отправени по-рано през днешния ден. В началото на днешната проява беше оповестено, че в града се готви всеобщ митинг на 1 септември, ден преди този в София.

Днешната проява минава без напрежение. Отново полицията отсъства, само че пък измежду протестиращите има стюарди, които се грижат да няма проблеми.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР