За 2024 г. има рекордни 2781 милиардериТейлър Суифт се присъедини

...
За 2024 г. има рекордни 2781 милиардериТейлър Суифт се присъедини
Коментари Харесай

Кой е най-богат: Тейлър Суифт се присъедини към клуба на милиардерите

За 2024 година има рекордни 2781 милиардери

Тейлър Суифт се причисли към Илон Мъск в класацията за най-богатите хора в света, сочи новият лист на американското списание „ Форбс “. Американската поп звезда е измежду милиардерите за първи път с 1,1 милиарда $, дружно със Сам Олтман, основател на AI чатбота ChatGPT с 1 милиард $ (800 милиона паунда). Певицата и текстописец Суифт влезе в листата на богатите, откакто доближи статут на мегазвезда. Тя „ открадна “ шоуто на тазгодишните награди Грами, като стана първият реализатор, който печели премията за албум на годината четири пъти.

Нейният албум 1989 (Taylor's Version) също беше най-продаваният за предходната година. Успехът на Суифт не се лимитира единствено до света на музиката.

Иначе френският предприемач и началник на конгломерата за първокласни артикули LVMH Бернар Арно резервира челната си позиция в 38-ата годишна ранглиста на най-богатите хора

Състоянието на притежателя на марките Louis Vuitton, Fendi, Givenchy и други се прави оценка на 233 милиарда $. 

На втора позиция, след него е ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск с благосъстояние от 195 милиарда $. Той е следван на трето място от притежателя на Амазон Джеф Безос.

Богатството на Мъск е повишено с 8% по отношение на предходната година, само че е намаляло спрямо чистото му положение през ноември 2021 година, когато той стана първият човек, който в миналото е бил на стойност 300 милиарда $ (239 милиарда паунда).

Към листата се причислява и баскетболната легенда Меджик Джонсън с благосъстояние от 1,2 милиарда $ (950 милиона английски лири) и телевизионният продуцент Дик Улф, който стои зад американски сериали също с 1,2 милиарда $.

Списанието твърди, че в света има рекордни 2781 милиардери за 2024 година Цифрата е със 141 повече от предходната година и с 26 повече от предходния връх, подложен през 2021 година

„ Форбс “ прибавя, че елитът е по-богат от всеки път - с общо благосъстояние от $14,2 трилиона (£11,3 трилиона).

Географски, Съединени американски щати към момента имат повече милиардери от всяка друга страна, с рекордните 813 в листата. Китай остава втори, следван от Индия. „ Форбс “ твърди, че 189 души са изпаднали от листата, в това число 129 от континентален Китай, където слабите потребителски разноски и сривът на пазара на недвижими парцели изтриха милиарди от класацията. Други 32 пък са умряли, в това число египетският магнат Мохамед Ал-Файед, някогашният италиански министър председател Силвио Берлускони и някогашният президент на Чили Себастиан Пинера.  

Вижте цялостния списък тук


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР