За 20 години имотите на Луната са поскъпнали 1645 пъти,

...
За 20 години имотите на Луната са поскъпнали 1645 пъти,
Коментари Харесай

Имотите на Луната поскъпнали 1645 пъти

За 20 години парцелите на Луната са поскъпнали 1645 пъти, съобщи НюзРу. Сайтът се базира на изследване на журналиста от в. "Комсомолская истина " Валерий Чумаков. Той си купил имот с повърхност 700 хектара през 1977 година единствено за 27 $. Сега този терен коства към този момент $44 425 - 1645 пъти повече.

Предполага се, че парцелите на Луната са поскъпнали, тък като администрацията на Съединени американски щати разгласи желанието си още веднъж да прати свои астронавти на естествения сателит на Земята и даже да построи там своя база, написа в. "Телеграф ".

Парцели на Луната, Марс, Венера и Меркурий продава предприемчивият американец Денис Хоуп. Преди 40 години той направил най-голямото заграбване на безстопанствени земи в историята на човечеството. Той проучил интернационалното право и намерил малка врата, която му разрешила да стане притежател на голям брой небесни тела.

През 1967 година 222 страни подписват контракта за потреблението на галактическото пространство. В него се акцентира, че нито една страна не може да си присвоява извънземна територия. В контракта обаче не се споделя нищо за обособените жители. Хоуп написал писмо до Организация на обединените нации, в което уведомил международната организация, че осем планети от Слънчевата система и всичките им спътници стават негово притежание. Оттогава той се счита за притежател на тези небесни тела и се съди с всеки, който му оспори това право. Хоуп също по този начин продава паарцели на задоволително ниски цени, като негови клиенти към този момент са станали над 5 млн. души по целия свят. Той твърди, че за тези 40 години единствено 73-ма са си поискали парите назад.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР