За 18-ти път родопското село Гела ще събере хиляди туристи

...
За 18-ти път родопското село Гела ще събере хиляди туристи
Коментари Харесай

Хиляди туристи тръгват към Родопите за Гайдарското надсвирва...

За 18-ти път родопското село Гела ще събере хиляди туристи за Гайдарското надсвирване и обичайния Илинденски събор на локалните родове, който се организира на поляните към параклиса „ Св. Илия” над селото.

Станалият обичаен към този момент събор притегля всяка година хиляди хора, пристигнали да се насладят на осъществяванията на гайдарите и от прелестните гледки на Родопа планина. Кръшни хора, песни и гайдарски мелодии ще огласят Родопите тази събота и неделя. За формалното разкриване на гайдарското надсвирване идва министър-председателят Стефан Янев, оповестиха от регионалната администрация.

Конкурсната стратегия стартира в 11.00 ч. в събота, а вечерта ще е награждаването на лауреатите. Програмата планува национално забавление под наслов: „ Хорото продължава...” с оркестър „ Тракийско въодушевление ”. В неделя празника продължава със среща на родовете и национално забавление с Виевската фолклорна група.

Организаторите на гайдарското надсвирване приканват туристите и гостите на Гела, да си носят вода, светли шапки, чадъри и уместно облекло поради предстоящите високи температури. А тези, които са на палатки би трябвало да бъдат изключително деликатни с паленето на огън вечерта.

ПРОГРАМА

31.07. 2021 година /събота/

10,30 ч. Откриване на Гайдарското надсвирване

11.00 ч. Конкурсна стратегия Награждаване на лауреатите

18.00 ч. „ Хорото продължава...” с оркестър „ Тракийско въодушевление ”, началник Петко Кънев

1. 08. 2021 година /неделя/ 11,30 ч. Среща на родовете и национално забавление с Виевската фолклорна група, началник Емил Узунски
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР